KecskeZene: Gayalog

Fiatalok, tehetségesek, különlegesek, nagyon szeretik a zenét és október 31-én Hetényegyházán fognak fellépni a soron következő Debüt koncert keretében.

A Gayalog egy viszonylag fiatal formáció, ám ennek ellenére mégsem ismeretlenek Kecskeméten. Megalakulásuk óta túl vannak jó néhány helyi koncerten...játszottak például a Múzeumok Éjszakáján, a Hullócsillagok Éjszakáján, a Családi pikniken a Guba parkban, az Ifjúsági Otthonban. Sőt nemcsak Kecskeméten, hanem a Szegedi Utcazene Fesztiválon és az Everness Fesztiválon is varázsoltak már izgalmas zenéjükkel.

Kik is azok a Gayalgók? (vagyis kik alkotják a zenekart 🙂 )
Lázár Miklós: cselló, torokének, ének
Tóth Marcell Soma: szaxofon, cajon
Vajda Vani: citera, ének

Mindannyian képzett zenészek, akik megfordultak már más zenekarokban is. Vanit a Leskowsky Hangszergyűjteményből is ismerhetitek, sőt citerán nem csak játszik, hanem oktatja is. Soma több kecskeméti együttesben is zenélt, így valószínűleg láthattátok és hallhattátok már. (pl. Sex In The Black Hole) Miklós jelenleg is a Resti Kornél 'Eredetimegjelöléssel ellátott' zenekar oszlopos tagja.

Azzal kapcsolatosan, hogy milyen zenét is játszanak, álljon itt egy idézet tőlük:


Folk - és világzene ötvözete Kecskemétről. A dalainkban fellelhetőek magyar, illetve más népek dalai, kórusművek, filmzenék. Mindezek dalcsokrokba vannak szedve, melyeknek elmélkedős, éteri hangulatából olykor deep trance érzéssel rázzuk fel a révedezőket. Hogy a mi a deep trance, azt igazából mi magunk sem tudjuk, de jól hangzik, és úgy tűnik, mintha csinálnánk valamit.

Mikor és hol? Október 31-én, 20.00-tól a Hetényi Közösségi Házban. A koncert INGYENES!

Ha meg is hallgatnátok: https://www.youtube.com/watch?v=pU6vJ7moqUo

A DEBÜT koncertekről: Hatodik alkalommal kínál lehetőséget a Hetényi Közösségi Ház az igényes muzsikára éhes lakosságnak új zenei csemegék megismerésére a DEBÜT koncertek eseménysorozat keretében. A koncertsorozat nem titkolt célja, hogy bemutassa, nem csupán a tehetségkutató műsorokban, hanem napjainkban a környezetünkben is születnek új tehetségek, új zenék, amelyeknek elsőként lehetnek az erre nyitott látogatók szem- és fültanúi.