KecskeZene: Jaggers

A következő Debüt koncert kapcsán, cikksorozatunkban ezúttal a Jaggers zenekart mutatjuk be. Elöljáróban csak annyit róluk, hogy tehetséges és energikus srácok, akik a klasszikus rockot öltöztetik modern köntösbe. Szerepeltek már országos tehetségkutató műsorban és számtalan koncertet tudhatnak a hátuk mögött 2009-es megalakulásuk óta.

Íme a velük készített rövid interjú!

És ne feledjétek, április 21-én 19:30 Jaggers koncert a Hetényegyházi Közösségi Házban! 🙂

Facebook esemény itt!

 

KN:  Honnan jött a Jaggers név?

Szeleczki Dávid: The Crossroads néven indult a zenekar, és mikor bekerültünk az X-faktor tehetségkutató műsorba, ByeAlex tanácsára, közösen találtuk ki a Jaggers nevet.

KN: A megalakulás óta, hogyan és miben változott a zenekar összetétele?

SZD: Kezdetben, ami leginkább hajazott ránk stílusban az a blues és rock. Mostanra próbálunk olyan dalokat alkotni ami kicsit maibb, kicsit modernebb. Természetesen megmaradtunk a rock zenénél, de ha lehet úgy mondani, akkor a klasszikus rockot öltöztetjük egy kicsit modernebb köntösbe. Időközben volt egy basszusgitáros váltásunk, így most már Benedek Bence új ötleteivel és lelkesedésével dolgozunk együtt :-).

KN: Személyesen és zenekari tekintetben is, hogyan éltétek meg a TV-s szerepléseket?

SZD: Én voltam már 2010-ben egy másik tehetségkutatóban is, és megtapasztaltam, hogy ez milyen és mivel jár egy ilyen „élet”. Először a többiek akartak nagyon menni a versenybe, de én azt mondtam, hogy inkább maradjunk meg szépen szolidan, szerényen abban a kisvárosban ahol voltunk. Végül rávettem magam, hogy akkor induljunk, bár nem sok győzködés kellett hozzá :-D. Mindenki nagyon élvezte az egészet. A pörgés, a folyamatos próbák, ötletelések. Lehet azt mondani, hogy itt szokott össze nagyon a banda.

KN: Milyen volt belülről megtapasztalni egy TV show működését, folyamatait? Mi volt a legérdekesebb és a legnagyobb tanulság?

SZD: Rengeteg új dolgot tanultunk és köszönhetünk a műsornak. Mind zenében, mind az életben. Sok tapasztalatot szereztünk. Sok barátot és kapcsolatot, ami ehhez a szakmához elengedhetetlen.

KN: Melyik volt a legemlékezetesebb koncertetek?

SZD: Igazából legemlékezetesebb koncert szerintem nincsen :-). Mindegyik koncertünkre ugyanolyan szívesen, és jól emlékszünk a mai napig. Egyik koncertünk sem szokott hasonlítani a másikra. Mindig van valami új dolog, ami miatt mindegyik emlékezetes lesz nekünk, hiszen ezt imádjuk csinálni. 🙂

KN: A mostani kislemezről melyik a kedvenc dalotok?
SZD: A kislemezen elhangzó összes dalt ugyanúgy szeretjük. Nincs kedvenc 🙂 Szeretjük játszani az összes saját dalunkat, és ahogy énekli a közönség. És hát ugye nem titkolt cél, hogy egy teljes egész saját koncertrepertoárral állhassunk a közönség elé.

 

KN: Milyen nálatok egy próba és az alkotói folyamat hogyan zajlik?

SZD: Törekszünk arra, hogy minden héten közösen próbáljunk. Kicsit nehéz összeegyeztetni, mivel mindenki más városban lakik és dolgozik. A dobosunknál, Zelei Kristófnál szoktunk próbálni Abonyban. Az alkotás nálunk úgy zajlik, hogy a gitárosunk, Pető Bence hoz egy alap ötletet, riffet és azt közösen kibontogatjuk próbán. Mindenki próbálja belerakni a saját maga kis világát, elképzelését. És a szöveget pedig én írom, Szeleczki Dávid.

KN: A Debüt koncertre készültök valamilyen meglepetéssel, extrával?

SZD: A koncertre nagy meglepetéssel nem készülünk, ugyanis épp benne vagyunk egy új saját dal készítésében és egy feldolgozás medley felvételében, ami elviszi az összes időnket. (ebből egy kis ízelítőnek biztosan örülne a közönség 🙂 - a szerk.) De egy biztos, hogy jó bulira lehet számítani, ugyanis pont aznap leszek 1 évvel idősebb, és állok színpadra elsőnek 24 évesen 😀

KN: Civilben mivel foglalkoztok?

SZD: A basszusgitárosunk a Madách Színházban hangosító, a gitárosunk az adminisztráció és az értékesítés világában dolgozik, a dobosunk szoftverfejlesztő, és jómagam a Liszt Ferenc reptéren dolgozom és felelek az utasok biztonságáért.

KN: Meg lehet ma élni Magyarországon a zenéből?

SZD: Szeretnénk majd megélni csak a zenéből, persze :-). De ehhez még sok sok év és tapasztalat kell nekünk, hogy oda eljussunk 🙂

 

A Jaggers zenekart megtaláljátok a Facebookon is, csak kattintsatok ide! 🙂
Szeleczki Dávid - ének
Pető Bence - gitár
Benedek Bence - bass
Zelei Kristóf - dob
Köszönjük az interjút srácok! Izgatottan várjuk a szombati koncertet! 🙂