KecskeZene: Mon Cherries

Cikksorozatunk következő zenekara a Mon Cherries. Csak csajok + rock 'n roll =  ütős kombináció! 🙂 Hamarosan élőben is találkozhattok velük a Hetényegyházi Közösségi Ház Debüt koncertsorozata keretében. Ismerjétek meg őket...hallgassátok meg őket...éljen a rock 'n roll! 🙂

Íme a velük készített rövid interjú!

És ne feledjétek, március 2. 19:30  Mon Cherries koncert a Hetényegyházi Közösségi Házban! 🙂

Facebook esemény itt!

 

KN:  Kérlek mutatkozzatok be, kik vagytok, milyen hangszeren játszotok, milyen zenei stílust képviseltek?

MN: A Mon Cherries együttes egy 3 női tagból álló rock and roll, rockabilly banda. Egyedi az országban, mert ebben a stílusban egyelőre nem tudunk rajtunk kívül másik olyan zenekart, amiben mindenki nőnemű. 🙂 A zenekar 2015. novemberében alakult, eleinte két fővel. Rátkai Kitti a doboknál, Németh Edina ének, gitár. Itt még szó nem volt zenekarról, koncertekről, csak gyakorlásról. Nem sokra rá csatlakozott hozzánk Dorka is. Ismertük már egymást, hallott a próbákról, hallotta a zeneszámokat, amiket játszottunk, megtetszett neki, ő is részt akart venni a zenekarban, így esett a választás a basszusgitárra (bár tegyük hozzá, hogy csellózni szeretett volna, csak hát az sehogy sem illik a képbe - Mindenesetre érdekes zenei fúzió is lehetne belőle-a szerk.).

KN: Milyen zenei előképzettségetek van?

MN: Kitti a legtapasztaltabb közülünk, már több zenekarban is dobolt. Kb. 10 éve űzi. Ebben a stílusban ez a második zenekar, amiben üti a bőröket. Edina a zenekar alapítása előtt konyhaszinten gitározott, az énekléssel nem különösebben foglalkozott. A próbákon derült ki, hogy nem is olyan rossz a hangja. 🙂 Dorina 2016-ban fogott basszusgitárt először a kezébe. Porvay György basszusgitár oktató, tanította meg az alapokra, amiket nagyon gyorsan el is sajátított magának.

KN: Hogyan néz ki, milyen hangulatú egy próbátok?

MN: A próbáink mindig nagyon jó hangulatúak. Jó párszor meg kell állnunk egy-egy zeneszám közben, mert kitör belőlünk a röhögés. Volt, hogy kisebb szünetet is kellett tartanunk ez miatt. Szerencsére egyikünk sem „százas”. 🙂

KN: Kinek mi a feladata a zenekarban? Menedzser, a zenekar mókamestere, a lírikus, stb., ki milyen jelzőt illetne magára?

MN: A zenekarban mindenki egyenjogú. Semmi sincs, amiben egyedül döntenénk. Dorka az aranykezű. Bármibe belekezd, az biztos jól sül el. Legyen szó a basszusgitárról, ruhatervezésről, ékszerkészítésről. Menedzsernek Edinát mondhatnánk, mert javarészt vele tartják a kapcsolatot telefonon, vagy e-mailben a szervezők. Kitti a zenekar mókamestere. Nincs olyan nap, hogy valamivel ne vidítana fel minket. Mindig ezerrel pörög.

KN: A saját számok írása hogyan történik, kinek mi a feladata, honnan inspirálódtok?

MN: Saját számaink még nincsenek (nagyon kár 🙁 - a szerk.). Feldolgozásokat játszunk. Inspirációt bármikor és bárhonnan szerzünk. Legyen az egy takarításkor hallgatott rock and roll mix, vagy egy koncerten halott zene.

KN: Milyen érzésekkel várjátok a koncertet?
MN: Nagyon várjuk ezt a koncertet. Hetényegyházán még nem zenéltünk. Visszanézve a Debüt rendezvény első két koncertjét, nagy izgalmakkal készülünk.

 

KN: Vannak már rajongóitok?

MN: Természetesen igen 🙂 A családtagjaink, közeli barátaink. Sok támogatást kapunk tőlük. De küldtünk már egy Németországban élő kislánynak is Mon Cherries-es polót, aki másnap abban ment iskolába, hogy az osztálytársaknak megmutassa, hogy igenis van ez a zenekar. Nincs olyan koncert, hogy ne gratulálnának nekünk, ami nagyon jól esik és inspiráló mindannyiunknak.

KN: Mit jelent számotokra a zene, kik a példaképeitek, kedvenc zenekaraitok?

MN: Mindannyian nagy zenekedvelők vagyunk. Ha nem mi koncertezünk, akkor más zenekarok bulijain csápolunk. 🙂 Aki meghallgatja az általunk játszott zeneszámokat, nem fog meglepődni, hogy nagy kedvencünk Elvis Presley, a Stray Cats együttes, Chuck Berry, Otis Redding. Magyar zenekarok közül pedig nagy elismerésünk a Forró Rágógumi, Pedrofon, Sonny and his Wild Cows, Ed Phillips and the Memphis Patrol, Rhythm Sophie, Rockin’ RockCats előtt.

KN: A közeljövőben hol lehet benneteket hallani?

MN: Nagyon örülünk, mert a 2018-as évre már jó pár koncertünk van. Múlt héten egy motoros pub-ban léptünk fel, ahol már visszajáró fellépők vagyunk és az őszre is kaptunk egy meghívást. Idén természetesen a szülőfaluinkban is játszunk, különböző falurendezvényeken, sőt még egy kedves barátunk esküvőjén is. Kiskőrösre is visszavárnak minket a Kakasfőző fesztiválra és az első hartai Októberfest-en is adhatjuk a talpalávalót. Amit nagy örömmel várunk, az a 25. Lakeside Weekend, Agárdon. Nagy vágya volt a zenekarnak, hogy egyszer felléphessünk ott és ez az idei évben meg is valósul.

KN: A zenei életben könnyebb vagy nehezebb nőként érvényesülni?

MN: Ez egy női banda, így mindig van egy „előítélet’’ az emberekben, hogy milyen aranyosak, cukik vagyunk és az emberek sokkal fiatalabbnak is néznek minket. Bár ez nem feltétlen nagy probléma, de ez a stílus, amit képviselünk, nem a cukiságról szól 🙂

KN: A hétköznapokban mivel foglalkoztok?

MN: A hétköznapokban Kitti egy optikában dolgozik, Edina egy autóalkatrészeket gyártó cégnél fuvarszervezőként, Dorina pedig most diplomázott divattervezőként, így neki köszönhetjük ezeket a csodaszép ruhákat, amikben először a hetényegyházi III. Debüt koncerten lépünk majd fel.

KN: A színpadon állva belebújtok vmilyen szerepbe vagy a hétköznapi önmagatokat alakítjátok?

MN: A hétköznapokban is hasonlóképpen viselkedünk, nem vagyunk kirívóak, nagyszájúak. Ami néhány esetben lehet, jól jönne a színpadon, de egyszerű leányzók vagyunk 🙂

A Mon Cherries zenekart megtaláljátok a Facebookon is, csak kattintsatok ide! 🙂
Köszönjük az interjút csajok! Girlpower és éljen a rock 'n roll! 🙂