Milyen sört ihatunk a Sörfesztiválon?

UGAR Brewery

Újhullámos kisüzemi söröket készítünk 2016 decembere óta a saját, törökszentmiklósi székhelyű sörfőzdénkben.

Mister Sörház Étterem és Sörfőzde

A Mister sörfőzde egyedi technológiával, egyedi recept alapján láger típusú söröket főz. A sörfőzde 1994-ben kezdte el működését, akkor még csak egy fajta világos sörrel, amit azóta is ugyanazzal a technológiával főzünk. Az idők folyamán a kínálat bővült barna, valamint gyümölcsös sörökkel.
A sörök előállításához semmilyen pótanyagot nem használunk, csak a négy alapvető összetevőből (maláta, komló, sörélesztő, víz) készül. Pasztőrözést nem alkalmazunk, ennek köszönhető a sörök egyedi ízvilága.Kecskeméti Sörmanufaktúra

Célunk, hogy felélesszük a város sörtermelésének hagyományait, melyeket Petz János mester kezdett meg 1793-ban a Városi Magisztrátus megbízásából. Söreink készítésekor egyrészt visszanyúlunk az 1700-as évek végére jellemző receptúrákhoz, másrészt igazodva a jelenlegi trendekhez, modern, úgynevezett „újhullámos” söröket is főzünk, amelyeket a legutóbbi pár évtized sörforradalma hozott magával. Fő profilunk azonban a fent említetteken túl, a cseh típusú valódi pilseni sör és a vele járó cseh sörkultúra hazai meghonosítása.

Stari Sör

A Stari Sörfőzde a Balaton-felvidék festői szépségű táján, a Tapolcai-medence szívében helyezkedik el. A családi sörfőzde több mint 25 éves múltra tekint vissza, kínálatában prémium minőségű sörök szerepelnek a könnyed gyümölcsös ízvilágtól, a megszokott pils, barna és búza sörökön át egészen a kuriózumnak számító ale típusú ír vörös sörkülönlegességig.

Fedezze fel Ön is Tapolcát csapolva, kérjen poharába Stari-t!
Egészségére!

ER-PÉ Serfőzde

A sörfőzdét 1995-ben hozták létre, és kezdetben csak világos sört készítettek. A 2010-es tulajdonosváltást követően új irányba indult el a főzde fejlődése. 2012-től sok újdonságot készítettek és a lendület a mai napig tart.

Jellemzően 8-10 féle sört főznek, melyek között mindig van egy-egy különleges, limitált mennyiségű termék is.

Az üzem számos szakmai illetve közönségdíjjal rendelkezik, melyek arra ösztönzik őket, hogy a továbbiakban is hasonló felfogásban dolgozzanak.

BigFoot Sörfőzde

A BigFoot márkát 2013-ban hoztuk létre. Főzdénk Domonyban található, a Galga-völgy nyugati oldalán, Budapesttől hozzávetőlegesen harminc kilométerre. A kezdeti iskola a Fóti Kézműve Sörfőzde tapasztalataira és hagyományaira épült. Söreinket a jól ihatóak közé soroljuk, amelyek a minőség megtartása mellett utat adnak a főzde kiváló működésére, ugyanakkor alkalmanként megtartja a nagytestű, nemes „fűszerezésű”, hosszan kondicionált sörök elkészítésének igényét is.

Választékunk és márkánk felépítésében komoly, brit területen szerzett és máig követett tapasztalat mutatkozik meg. Ezzel mégis ellentétben a brand a 20. század eleji alkoholtilalom, mára játékos környezetébe lett elhelyezve, aminek megértéséhez fogyasztóink fantáziája is szükségeltetik.

Küldetésünk, hogy a Magyarországon intenzíven fejlődő gasztrokultúra részeként készítsünk magas minőségű söröket. Tesszük ezt a hagyományokat tisztelő eljárások bevonásával. Lényeges törekvésünk továbbá az ale-ek világában maradandót teremteni, de nem ijedünk meg egy jó láger sör elkészítésétől
sem.

Végül a legfőbb célunk, megkeresni vevőink számára azt a pozitív és örök élményt, amit egy BigFoot sör fogyasztása adhat.

Mottónk; Nem lehetünk megalkuvók csak a tökéletesre törekszünk, mert nincs más választásunk!Etyeki Sörmanufaktúra

Az Etyeki Sörmanufaktúra tulajdonosai nagyot álmodtak, nem elhagyták az országot hanem hazajöttek több éves külföldi tapasztalatszerzés után, hogy saját sörfőzdét nyissanak Etyek-Budai borvidékén.

Modern tradíció. Ez volt az egyik vezérelv. Kisüzemi előállításban, követve a nemes hagyományokat, a lehető legnagyobb gondossággal eljárni az alapanyag beszerzéstől a főzdei folyamatokon át a palackozásig. Hagyni a sört elég ideig a tartályban, szűretlenül palackozni, sőt a magyar piacon egyedülálló módon ún. élősört előállítani. Mindezt persze a legmodernebb módszerekkel, különleges receptek megalkotásával és egy kivételes serfőző mester segítségével.

Elsősorban felsőerjesztésű söröket készítenek, de van egy ászok sör is a választékban, Bohém Pilseni fantázianévvel. Az ale-ek között a blonde ale-től a sötét, karakteres porterig terjed a választék, de nem hiányoznak a gyümölcsös és a búza sörök sem!

Söreik palackerjesztési eljárással kerülnek csatos palackokba, ami 6 hónapos eltarthatóságot ad a nedűknek.

Fehér Nyúl Brewery

A Fehér Nyúl Sörfőzde újhullámos, prémium söröket gyárt 2017 óra Budapesten. A 6 féle sörből álló alapszortiment mellett 1-2 havonta rukkol elő a főzde kísérleti, limitált szériás sörökkel. A sörfőzde épületén belül taproom várja a sörözni vágyókat péntek és szombat esténként, valamint havi egy alkalommal főzdetúrát tartanak az érdeklődőknek.

Legenda Sörfőzde

A Legenda Sörfőzde 2013. április 1-én nyitotta meg kapuit. Az ország első olyan sörfőzdéje volt, ahol csak felső erjesztésű söröket készítettek. Ezzel új divatot teremtett a főzde Magyarországon a sörfőzés terén.

A sörök, amelyek a főzdében készültek, sok komoly díjat nyertek el Amerikában, Írországban és természetesem Magyarországon is. A főzdében, ma mintegy 27 féle felső erjesztésű sör készül. Ezzel gyakorlatilag lefedi a felső erjesztésű sörök szinte teljes palettáját.

Gyümölcssörök, IPA-k, ApA-k, belga Strong ALE-k, és Saur Ale is készül a főzdében. A legnépszerűbb söreik közé tartozik a Hableány, a Tripla meggy, a Brutal Bitter, a Game Over, és a Yoker Face.

Sümegi Sörfőzde

A sörfőzde 1993 óta működik, régiós piacot alakított ki magának.
Alsó- és felsőérlelésű söröket készít, amelyeket kizárólag csapolt formában kínál.

FIRST The Craft Beer Co.

A Kurucz testvérek egy olyan újhullámos sörfőzdét szerettek volna létrehozni, ahol a fogyasztó választ kaphat a kérdéseire, megismerkedhet a sörfőzési technológiával és az alapanyagokkal; ahol a tudás és a szakértelem bárki számára elérhető. A cél érdekében bejárták a világ legprofibb újhullámos sörfőzdéit, hogy tanuljanak és tapasztaljanak. 2017-ben megalapították a FIRST The Craft Beer Co.-t, hazánk első látványsörfőzdéjét és Taproomját. A nyitás óta több mint 2000 ember vett részt FIRST edukációs főzdetúrán. Valami azonban hiányzott. Egy hely, ami a craft beer filozofiát összekapcsolja az újhullámos budapesti éjszakai élettel. Egy hely a belvárosban, ahol az edukáció mellett a szórakozásé a főszerep. Egy hely ahol kifejezetten a sörös szortimenthez készülnek a legfinomabb BBQ ételek. Ez a hely a FIRST Craft Beer & BBQ.

Domján Sörfőzde

A sörfőzde 1993-ban alakult a Kecskeméthez 20 km-re lévő Kerekegyházán. Kézműves söreinket saját receptjeink alapján készítjük. Söreink egyedi jellegének megőrzése érdekében a sörfőzést hagyományos módon, hazai és külföldi alapanyagok felhasználásával végezzük. Arra törekszünk, hogy mindig friss, kellemes ízű és illatú sör kerüljön a fogyasztókhoz.

Alapanyagaink: több fajta árpamaláta, keserűkomló, különleges aromakomlók és sörélesztő.

Beerfort Sörfőzde

KONCEPCIÓNK ALAPJA: KÖZÉRTHETŐ SÖRÖKET MUTASSUNK BE A NAGYKÖZÖNSÉGNEK.
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a képzelőerőnk keretek közé lenne szorítva, hiszen különleges főzeteknek nem vagyunk híján, azonban a mindennapi sörkultúrában, sörfogyasztási szokások, a közérthetőség figyelembe vételével esett a választásunk ezekre a fajtákra. Sörfőzdénk szortimentjének gerincéül német stílusú söröket választunk. Adott egy németsör fanatikus sörfőző és a piacról hiányzó fajták, amik jól fogyaszthatók, és egy olyan tulajdonos, aki teljes mellszélességgel kiáll ezek mellett.

twitter  tumblr  facebook