Jótékonysági Zorán koncert

A 2020. február 25-én rendezendő jótékonysági Zorán koncert teljes nyereségét az „Érzékelések Kertje – Lions Liget” létrehozására fordítja a Kecskeméti Szent László Lions Club

A nemzetközi Lions mozgalom tevékenységének alapját és egyik fő célját a látás védelme, azaz a látáskárosodások megelőzése, valamint a vakok és gyengén látók segítése jelenti. A lionok ennek érdekében a Sight First (A látás az első) program keretében szemszűréseket szerveznek, használt szemüvegeket és pénzadományokat gyűjtenek, szemüvegeket és hangos eszközöket (vércukormérő, vérnyomásmérő, óra, stb.) adományoznak, érzékenyítő foglalkozásokat tartanak a másság elfogadására az egészséges fiatalok körében.

A 22 éves Kecskeméti Szent László Lions Club a fent említett programjai mellett, mert nagyot álmodni és egy különleges célt tűzött maga elé. Szeretné létrehozni az érzékelések kertjét, mellyel a nemzetközi lions mozgalom fő irányvonalát követve, felhívja a város lakói, elsősorban a fiatalok figyelmét, nem látó embertársaink életének nehézségeire. A liget többféle érzékszerv által befogadható információk felfokozásával (hallás, szaglás, tapintás), érzékelhetővé teszi, hogy becsukott szemmel bárki átélhesse, egy vak ember hétköznapi problémáit.

A kert többféle funkcióval rendelkezik majd. Nem csak a látás sérült emberek pihenését, szórakozását szolgálja, hanem az értelmi és hallás sérültek is megtalálnák kikapcsolódási lehetőségüket. 

A városban egyedülálló, különleges érzékenyítő ligetet három gyermek intézmény az Árpád városi Macska-cicó bölcsőde, a Csiga-biga Óvoda és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola mellett hozzuk létre, mintegy közvetlen folytatásaként a klub által japáncseresznye fákkal beültetett Aomori parknak.

twitter  tumblr  facebook