Szombaton Luca segítségével ráijesztünk a sötétségre — Boszorkányszombat a Téli Fesztiválon

Luca a jóságos és Luca a boszorkány képében is megjelenik szombaton a Kecskeméti Téli fesztivál egyik csúcspontjának számító programon Kecskeméten, a főtéren. A színpadon 18.45 órától a showtánc és a művészi tánc is megmutatkozik, mely egyértelműen látványosnak és különlegesnek ígérkezik. A programot ebben az évben is 18 órai indulással, a Rákóczi úton keresztül felvonulás, dobosok és tűzzsonglőr produkció fűszerezi. Érdemes lesz tehát eljönni és akár be is öltözni…

A felvonulást vezeti és a színpadi műsor első felében az IDolls Movement táncosait láthatjuk majd. A csapat vezetőjét Kertész Krisztinát kérdeztük a részletekről.

Milyen programokkal készültök szombaton?

Az IDolls Movement táncosai előadásában „A fény ébredese” című showműsor elevenedik meg a színpadon.

A műsor elkészítésekor a mesék és hiedelmek alapozták meg a koreográfiák hangulatát, miszerint az emberek ezen a napon várják a Fény Tündérét, hogy elkergesse a sötétséget és a hideget.
Magyarországon kétféle Lucát különböztet meg a hagyomány: a jóságost és a boszorkányt.

Luca karaktere Kertész Krisztina vezetőtáncos személyesíti meg, aki a legkevésbé sem hasonlít Szent Luciához, hanem inkább boszorkánnyá változik a színpadon.

A boszik életre keltik vezetőjüket, hogy büntessen és rontást hozzon, de a jóság és a fény szembeállítja követőivel!

A műsor alapjaiban a mai modern-show világát hozza el, ahol a gyönyörű táncos lányok testesítik meg a boszorkányokat és a drámai hatás fokozásáért dobosok és tűzzsonglőrök vezetésével vonulnak fel Kecskemét főterén követő táborukkal, hogy együtt közös erővel űzzék el a tél, rideg és hideg "szörnyetegét".

Varga Lotti a Kecskemét City Balett táncosa, aki a Főboszorka című színpadi előadással készül

Milyen kiegészítői programok lesznek?

Lesz itt minden, ami egy ilyen mágikus estébe belefér. Hangosan rikácsoló boszorkák, kereplők, dudák, gyertyák, varázslatos füst. Dobosok adják a rituálé ütemét. Tűzzsonglőrök fényesítik az éjszakát.
A felvonuláshoz bárki nemtől, kortól függetlenül csatlakozhat. Érdemes lesz tehát ezen az estén kimozdulni!

Közös erővel ráijesztünk a sötétségre.

az IDolls Movement táncosai

Mesélj kicsit a csapatotokról, miért éppen a táncot választottad?

Az IDolls Movement egy olyan álom, amit mindig is szerettem volna átadni azoknak a lányoknak, nőknek akiket mindennél jobban tisztelek. Önállóak, kreatívak, egyéniségek, életvidámak.

De mégis ott van egy "De" az életükben, mert valamitől mégis mindenkiben ott van valami mégsem teljes, valami még mindig hiányzik.
Ezekkel az órákkal szeretnék egy kis visszaigazolást, kikapcsolódást és egy lélekemelést adni minden IGAZI NŐ heteibe.

Mert mindenkinek szüksége van rá, hogy heti legalább egyszer elhagyja az életéből a gondokat és egy más dimenzióban az lehessen, aki csak lenni akar.