Kedvenc hétvégi programjaink

Az alábbi programokat választottuk kedvenceinknek erre a hétvégére. Sok-sok zene, adventi hangulat és sport is került a kiválasztottak közé. Reméljük ti is megtaláljátok benne a nektek valót! 🙂

A hétvége összes eseményét megtaláljátok itt is!

November 30. PÉNTEK

16.00-tól:
KÉZMŰVES - Adventi koszorú készítés a Hetényi Közösségi Házban
Belépő: 1000 Ft
Egy családias alkotó délután advent első hétvégéje előtt. 
A belépő az anyagok árát is tartalmazza egy koszorú elkészítéséhez.
Jelentkezés és bővebb információ: hetenymuvhaz@hirosagora.hu, 76/472-713
17.00-től:
KÉZMŰVES - Tűzzománc alkotóműhely az Ifjúsági Otthonban
Belépő: 2000 Ft
A műhely a képző- és iparművészeti tevékenységek iránt érdeklődők számára a különböző zománctechnológiák elsajátítását és gyakorlását teszi lehetővé. A 2 heti rendszerességgel tartott foglalkozások során – inspiráló témákkal kiegészítve – alkalom nyílik a festő-, huzal-, sodrony- és rekeszzománc technikák elsajátítására.
Szakkör vezető: Kőrös Sára grafikus 
KONCERT - Tokos Zoltán gitárművész koncertje az M. Bodon Pál Zeneiskolában INGYENES :-)
Szeretettel várnak minden érdeklődőt az M. Bodon Pál Zeneiskola dísztermébe, ahol Tokos Zoltán gitárművész Sajti Péter kollégánk tiszteletére és emlékére tart koncertet.
20.00-tól:
KONCERT - Magidom/Fák Alatt Zenekar/Twentees koncert a Kilelében
Belépő: 1000 Ft, NJE diákigazolvánnyal 500 Ft
A Magidom néhány éve bontogatja a szárnyait a pesti és vidéki klubéletben, sok jól ismert zenekar előtt koncerteztek már (a 30y-tól a Halott Pénzig hosszú a lista), 2015-ben a Cseh Tamás Programba is bekerültek, ezidáig egy nagylemezt ("Turistajel") és három kislemezt jelentettek meg, "Csomagol az Idő" című daluk a Petőfi rádió által országosan ismertté vált, most pedig egyik legfrissebb szerzeményük (Mosolyoghatnék) szintén országos rádiós játszottságnak örvend.
A Fák Alatt Zenekarról: Van ez a műfaj, amit úgy hívnak: magyar alter. Na, mi pontosan ebből a műfajból kiindulva szerettünk volna valami újat csinálni. A klasszikus dob-basszus-gitár felállás mellé becsempésztünk egy hegedűt, sok-sok indiet hallgattunk, és így érkeztünk el a mához: a bölcsészdance-hez. Ezt egy interjún ragasztották ránk félig-meddig gúnyosan, de mi ezt magunkévá tettük, és azóta ez egyet jelent a FAZ-zal. 
A Twentees tagjai az MTV-korszak gyermekei – délutánonként ott ültek suli után a TV előtt, amikor a 2000-es évek elején új hősöket avatott az amerikai mainstream. Amikor évekkel később találkoztak és zenélni kezdtek, ez volt számukra a közös nevező: popos, fülbemászó gitárzenéjükben a magyar szövegeket egyedülálló módon ötvözik az angolszász zenei hatásokkal. Dalaikban egyaránt megjelenik a popzene és a garázsbandák hatása is, szövegeik elsősorban generációs problémákról szólnak, ezt hangsúlyozza legutóbbi kislemezük, az Y-sztorik is. A több szakmai díjat is magáénak tudó zenekar eddig két nagylemezt adott ki, jelenleg a 2019 elején megjelenő harmadik albumukat írják.

December 1. SZOMBAT


9.00-től:
SPORT - Aerobic és spinning nyílt nap a Next Fitnessben INGYENES :-)
December 1-én szombaton egész nap ingyen kipróbálhatod az Aerobic és a Spinning termükben az órarend szerinti csoportos edzéseket.
Az edzések mindenki számára ingyenesek.
Az órák 45 percesek és bemutató jellegűek, hogy minél teljesebb képet kapjatok az edzésekről.
Csak aki bejelentkezett, az tud részt venni az adott óratípuson.
Bejelentkezni 2018. november 24. szombat reggeltől lesz lehetséges és csak telefonon. Az optime rendszerben nem fogjátok megtalálni az órákat.
Az elérhetőségünk:
?+36 30 231 8332
16.00-tól:
CSALÁDI/GYERMEK - Aprók tánca a Szórakaténuszban
Belépő: 450 Ft, 1 éves kortól
Zene, tánc és kézműves foglalkozás: agyag gyertyatartó készítés.
17.00-től:
ADVENT - Első adventi gyertyagyújtás a Főtéren
A hagyományokhoz híven advent első vasárnapját megelőző szombaton tartjuk a gyertyagyújtást a város adventi koszorújánál.
Adventi üzenetet mond: Kiss János evangélikus lelkész
Az első adventi gyertyát meggyújtja: Dr. Homoki Tamás és Gaál József alpolgármesterek
Az ünnepi műsorban közreműködnek:
M. Bodon Pál Zeneiskola tanárai és növendékei
Glória Énekkar
Hírös Néptánc Tanoda növendékei
Szeretetvendégség
19.00-től:
KONCERT - Majsai Gábor koncertje a Főtéren INGYENES :-)
Majsai Gábor kétszeres aranylemezes, Emerton-díjas előadó a magyar könnyűzene meghatározó alakja, aki már pályafutása kezdetén megkapta a magyar Tom Jones jelzőt.
Emlékszik? "Öreg járgány szivatóval indul". Emlékeznie kell, hiszen egy ország énekli több évtizede Gáborral együtt a refrént. Ahogyan az Üvegtigris című mozifilm legendás betétdalát, a "Rossz pénzt" is. Saját dalai pedig a Swing és a Boogie-tól az Angyalig a rádióállomások kedvelt slágerei.
KONCERT - Rockmikulás - Trendkillerz, Beatangrock Band Koncert a Hetényi Közösségi Házban
Belépő: elővételben 1200 Ft, helyszínen 1500 Ft
Nem csak a húszéveseké a világ!
December 1-én 19 órától rock klasszikusok 2 csodálatos rock bandával: Trendkillerz, majd Beatangrock Band a Hetényi Közösségi Ház színpadán.
20.00-tól:
KONCERT - The Trousers & Molotov Koktél koncert a Kilelében
Belépő: 1000 Ft
Magyarország garázsrock zászlóshajója idén szeptemberben jelentette meg ötödik, Invisible darkness című albumát. A lemezt a hazai hardrock.hu és az angol Framemusic 10/8, míg a német Reaperzine.de 10/9 pontra értékelte.
Szeged, Pécs, Székesfehérvár és Budapest után, Drezda és Berlin előtt a The Trousers a kecskeméti Kilelében mutatja be az új lemez anyagát a kecskeméti Molotov Koktél társaságában.

December 2. VASÁRNAP

7.30-tól:
SPORT - Kardiós séta a Szabadidőparkban
Belépő: a Szabadidőparkba 100 Ft
Egy hosszabb kihagyás után újra lesznek Kardiós séták ;-) az időpont változik, de a lendület marad ;-) 
A tavak és a csatorna mentén rójuk a köröket, mindenki a saját tempójában. Kb 75 perces a séta, elején bemelegítéssel és a végén nyújtással. 
Gyülekező a bejáratnál. Indulás pontban 7:30-kor, a séta idejére egy kicsit szétszéled a társaság, mivel mindenkinek más és más tempó esik jól. Olyan tempót válassz, ami egy kicsit megemeli a pulzusod. A hideg miatt most nem várjuk be egymást, mert könnyen meg lehet fázni ilyenkor. De nem probléma, ha nem tudod tartani a tempót az elejével, akkor saját tempóddal úgy sétálsz ahogy jó esik és a domb tetején találkozunk egy közös nyújtásra 8:35-kor. 
11.00-től:
CSALÁDI - Zenét hallgat a család - Kis Tigris az Otthon Moziban
Belépő: 1500 Ft, 3-16 éves korig 1000 Ft
Előadja: a Kecskeméti Szimfonikus zenekar
Közreműködik: Mundrák Mariann
Vezényel: Balogh Sándor
Mesélő: Lukácsházi Győző
Vezényel: Balogh Sándor
18.00-tól:
BESZÉLGETÉS - El Camino Dobó Enikő szemével, beszélgetés a Kelemen Kamara Színházban INGYENES :-)
Dobó Enikő a szeptemberben átélt El Camino-i zarándokútjáról mesél egy kötetlen vasárnap délutáni beszélgetésben, melyre minden édeklődőt és rajongót szeretettel várunk. A művésznő a kérdésekre is szívesen válaszol majd