Dobd fel a hétvégéd…

... például egy klassz programmal! Szerezz új élményeket, kapcsolódj ki, foglalkozz a testeddel és az elméddel, csápolj egy koncerten, vegyetek részt családi programokon, mozizzatok, nézzetek meg egy kiállítást!

A hétvége összes eseményét megtaláljátok itt is!

CSALÁDI

Belépő: 800 Ft (1 gyermek és 1 felnőtt), bérlet 4500 Ft (8 alkalomra)
Korosztály: 6 hónapostól 3 éves korig
Ismerkedés a hangok világával, a világ hangszereivel. Hogyan lesz a játékból zene, a zenéből játék? Zörgés, csörgés, dobolás és pengetés hétről hétre.
A foglalkozáson a gyerekek a legérdekesebb hangkeltő eszközöket ismerhetik meg és próbálhatják ki.
Belépő: felnőtt 600 Ft, gyermek/nyugdíjas 400 Ft, csoportos 300 Ft/fő (min. 15 főtől)
Látványos terepasztalok, élethű tájak, digitálisan vezérelt vonatok, nagyszerű családi kikapcsolódás, irányítható terepasztal, modell vásárlási lehetőség.
Belépő: 1000 Ft
Erre az alkalomra 7-12 éves gyermekeket és felnőtt kísérőiket invitáljuk. A foglalkozás során elkészíthettek egy-egy ruhadarabot vagy egy kis takarót baba méretben pihe-puha, színes gyapjúból.
Jelentkezni e-mailben: ginannani@gmail.com
14.00-től is megtartják ezt a programot.
Belépő: 1000 Ft (1 gyermek és 1 felnőtt), bérlet 2400 Ft (3 foglalkozásra)
Családi zenés játszóház mondókákkal, dalos játékokkal, zenehallgatással, ritmushangszerekkel, közös énekléssel, fejlesztő-mozgásos játékokkal.
Ajánlott életkor: 1-4 éveseknek
Belépő: gyermek 700 Ft, felnőtt 950 Ft
Bábos játszóház: bábjáték, dalok, mondókák, bábkészítés, játszószoba a Szivárvány Játéktár játékaival.
A foglalkozásokat 3 éves kortól ajánljuk!
Belépő: 1800 Ft/2 óra, kísérőjegy 400 Ft

KIÁLLÍTÁS

Október 12. 18.00: Bodyfiction kiállítás megnyitó a Magyar Fotográfiai MúzeumbanA Magyar Fotográfiai Múzeum tisztelettel meghívja Önt és barátait Bodyfiction című kiállításának megnyitójára, 2018. október 12-én, pénteken 18:00 órára

Kiállító művészek: Carina BRANDES, ÉRMEZEI Lili Zoé, Anna HORčINOVÁ, Mira LOEW, MÁTÉ Balázs, Eva SCHLEGEL, Eva STENRAM, Annelie VANDENDAEL
Köszöntőt mond Baki Péter, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója
A kiállítást megnyitja: Nemes Z. Márió, költő, kritikus, esztéta
A kiállítás kurátora: Tóth Balázs Zoltán
A földszinti oszlopos nagyteremben egy, a 650 éves várostörténetet meghatározó gazdasági események mentén iparosok, kereskedők, cégek és egyéb gazdasági szereplők bemutatásával vázoltunk fel egy időívet, a történelmi háttérre történő utalásokkal. Törekedtünk a korszerű kiállítás-tervezési módszerek alkalmazására, az érthetőségre, összefüggések bemutatására, a látványosságra, érdekességek megmutatására, az egyik legfontosabb célcsoport, a diákok érdeklődésének felkeltésére. Sok kiállított kép és tárgy teszi lehetővé a korszakok elképzelését, a látványosságról korháttérként panorámaképek gondoskodnak.
Belépő: 1000 Ft
Like Water címmel második nagylemezét mutatja be az underground körökben egyre népszerűbb Trillion. Az eredetileg egyszeri alkalomra összeállt banda tagjai olyan fajsúlyos zenekarokból lehetnek ismerősek, mint az Apey & The Pea, a Grand Mexican Warlock, a Shell Beach, az ék vagy éppen a Jazzékiel. A 2016 tavaszán megjelent első, Dreaming Black címet viselő nagylemezük osztatlan sikert aratott a szakma és a hallgatók körében egyaránt, most pedig több mint két év​vel a debütáló anyagot követően új albummal örvendeztetik meg közönségüket.
Vendégzenekar a Satelles.
Október 13. 18.00: Őszi blues-terasz a KV zooban
Valószínűleg a szezon utolsó szabadtéri bulija, de még jó lesz az idő, balzsamos az este, gyertek... A The Healer két új számot is tervez az estén bemutatni.
Belépő: 750-850 Ft
16.00-tól a Bergmann 100 című dokumentumfilm vetítése, mely előtt a ráhangolódást a Resti Kornél 'Eredetimegjelöléssel ellátott' Zenekar biztosítja.
18.00-tól az Egy nap című film vetítése.

SPORT

Útvonal: Kecskemét - Ballószög - Kerekegyháza - Ladánybene - Kecskemét
Figyeljétek az eseményt, mert a munkanap miatt lehet, hogy átteszik délutánra a tekerést!
Hetente ismétlődő, alakformáló, fitness edzés minden korosztály számára!
Edző: Vágó Petra
Gyere ki a szabadidőparkba egy kardiós, tempós sétára!
A tavak és a csatorna mentén rójuk a köröket, mindenki a saját tempójában. Kb 75 perces a séta, elején bemelegítéssel és a végén nyújtással. Gyülekező a bejáratnál. Indulás pontban 17:00-kor, a séta idejére egy kicsit szétszéled a társaság, mivel mindenkinek más és más tempó esik jól. Olyan tempót válassz, ami egy kicsit megemeli a pulzusod. Bizonyos időközönként megállunk nyújtó és erősítő gyakorlatokat végezni, ilyenkor azoknak akik egy kicsit lemaradtak van esélyük felzárkózni. A szabadidőparkba a belépő 100 Ft.
A Kossuth térről Ballószög felé indulunk a Rézangyal érintésével, majd az 52-est keresztezve Kerekegyházára tekerünk. Miután meggyőződtünk az üdítő meggylevek kedvező hatásairól, tovább pedálozunk Kunbaracson át Ladánybenére. A BeneLux Beach mellől indulunk Lajosmizsére, ahol megkóstoljuk a Csokifesztivál kínálatát. A délutáni órákban Ménteleken át jutunk vissza Kecskemétre.
Katus Attila Roadshow
60 perces Best Body aerobik
INGYENES!!!!!!!!
Mozogj velünk minden szombaton 10órától a Móra Ferenc Ált.Isk.Tornacsarnokában. Nemtől, kortól függetlenül Mindenkit várunk. Edző: Pankotai Kitti
Belépő: október 12-ig 1000 Ft, a helyszínen 1300 Ft
Belépő: elővételben 2500 Ft, a helyszínen 3000 Ft
Hogy a hangulat még forróbb legyen, rögtön két Zumba® "fenegyereket" hozunk el nektek, nem is akárkiket! Külön-külön is falrengető bulit csapnak (tapasztalatból mondom), hát még ha összeeresztjük őket! Zsolnai Tamás ZIN™: nemzetközi Zumba® és Zumba® Kids + Kids Jr instruktor, Zumba®'s Next Rising Presenter Finalista 2018, táncos, tánctanár, koreográfus. Joel Nino ZIN™ (Venezuela): nemzetközi Zumba® instruktor, táncos.

WELLNESS/SPIRITUÁLIS/JÓGA

Október 12. 21.00: Éjszakai fürdőzés a Kecskeméti Fürdőben

Belépő: 14 év felett 1300 Ft, 14 év alatt 900 Ft, szaunával 14 év felett 1700 Ft, 14 év alatt 1300 Ft
A lemezjátszóknál: Matt Tyb, Flower, Danley, Solver, Rolez, Lumen
Október 13. 10.00: Nyílt nap az EYVA Házban
Az Eyva első születésnapján, október 13-án nyílt napot tartunk!
Egész nap izgalmas programokkal várunk mindenkit!
Jóga, meditáció, hangfürdő, önismereti programok és beszélgetések. Minden, amire a testednek és a lelkednek szüksége lehet.
14.00-től tart bemutató órát Gabi, akiről korábban mi is írtunk az Életrevaló Csajok kezdeményezéssel kapcsolatosan.
Belépő: 3000 Ft
Egyedül érkezünk a világra és egyedül távozunk. A köztes időszakot családban, majd párkapcsolatban töltjük. Az egész életünk értelmét, vonulatát ennek az időszaknak a történései határozzák meg. A családot, ahová születünk, kapjuk, a párunkat választhatjuk. Amíg a hivatásunkra nagy odafigyeléssel és hosszas tanulással készülünk, addig a párválasztásra, a házasságra, a párkapcsolatra való felkészülésnél a legnagyobb figyelem az esküvői előkészületekre irányul.Pedig boldog gyermeket csak boldog szülők tudnak nevelni.
Azzal a küldetéssel, hogy boldog családokban egyre több boldog gyermek legyen:
Inspirációs tréninget tartok párkapcsolati felkészülés témában.

TUDOMÁNY

Október 14. 15.30: Valóság a sci-fiben: Riddick univerzum című előadás a Planetáriumban

Belépő: 1000 Ft

Ebben a részben a három Riddick film világáról, mondanivalójáról lesz szó. Vajon tényleg létezik-e olyan világ, mint a 22 évente sötétség bolygója? Hogyan hat az emberre az összezártság és a félelem logikája? Vajon tényleg Riddick a gonosz? Arra is fény derül miként rontja meg az embert a hatalom, és hogyan veszi fel a harcot Riddick az Alaverzuzmból megtértekkel. Miféle mítoszból meríti ötletét az Alaverzum? Majd szó esik még többek között arról is, hogy miféle bolygó a harmadik rész világa? Ezeken túl még számos érdekes kérdés felmerül, érdemes meghallgatni az előadást.