Programok Kecskeméten az ősz első hétvégéjén

Megérkezett az ősz! Nem lehetett nem észrevenni, hűvösek a reggelek, esik az eső, nagyobb a forgalom a városban. A programkínálat az időjárásnak megfelelően változatos 🙂

A hétvége összes eseményét megtaláljátok itt!

Szeptember 7. PÉNTEK:

14.00-től:
IFJÚSÁGI - Társasjáték klub az Új Nemzedékben    INGYENES 🙂
A móka garantált a hangulat fergeteges.
Gyere, ha nincs hol, vagy nincs kivel játszanod, esetleg nem vagytok elegen, vagy csak jobb lenne közösségben...
Tölts el önfeledten pár órát nálunk! Mondd, mutasd, rajzold, gazdálkodj, taktikázz!
Foglald el az országot, vagy akár az egész világot a Honfoglalón keresztül. Vásárolj telket, ingatlant és gazdagodj meg a Monopolyban. Alkoss szavakat és gyűjts minél több pontot a Scrabble-ben. Beszélj, rajzolj, mutogass tabuk nélkül az Activityben, vagy beszélj a tiltott szavak nélkül a Tabuban. Ezekkel és sok más érdekes, izgalmas játékkal, valamint magyar, francia és UNO kártyával várunk benneteket!
17.30-tól:
SPORT - Nyílt tai chi edzés a Decathlonban   INGYENES 🙂
Ki lehet próbálni egyszerű bemelegítő gyakorlatokat, a formagyakorlatok néhány lépését, páros gyakorlatokat. Csak kényelmes, laza ruházatra és könnyű cipőre van szükség. A gyakorláshoz előképzettségre, speciális felszerelésre nincs szükség. Bátran érdeklődjetek, kérdezzetek!
18.00-tól:
Kecskemét apraja-nagyja, mindenki, aki hobbi vagy profi szinten rúgja a bőrt a városban, annak itt a helye!
Lesznek rövid meccsek, freestyle foci bemutató és workshop, 11-es rúgó verseny, Teqball party, arcfestés, ügyességi játékok, dekázóverseny és fejelgetés a KTE játékosaival, KTE öltözőjének látogatása.
Belépő: 1990 Ft
Ezen a kóstolón az idei év könnyű reduktív borait fogjuk vissza kóstolni. Ki-ki nosztalgiázhat a már általa eddig is kedvenc(ek)nek tartott borokkal, mások viszont új kedvenceket fedezhetnek fel, ami kis iránymutatást adhat az adott tétel(ek) nyomon követésére. 7 tételes kóstolónk utolsó tétele már az idei év "gyümölcse" lesz. Lisicza Sándor káprázatos színben tündöklő Néró Rozéját fogjuk meg kóstolni.
A részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a kecskemet@borhalo.com mail-címen, a 30/891-4845-ös telefonszámon vagy személyesen az üzletben lehet.
FESZTIVÁL - Kadarka Fesztivál Hetényegyházán   INGYENES 🙂
Hírös Agóra Hetényi Közösségi Háza
18.00 Bahget Iskander életmű kiállítása
19.00 Debüt koncertek: Livingroom unplugged

Szeptember 8. SZOMBAT:

9.00-től:
Belépő: 1500 Ft, gyermek (6-12 éves) 800 Ft, 6 éves kor alatt ingyenes
Egy fesztivál, ahol a főszerepet a nokedli kapja! Mulatás, zene, szórakozás! Látogass el te is a II. Nokedli fesztiválra. Rengeteg programmal és pörkölttel készülünk a kilátogatók számára.
Programok:
- Főzőverseny
- egész napos kirakodóvásár
- ugrálóvárak, gyerek játékok, animátorok
- rajzverseny (legszebb kakas címmel)
- gyerekműsor
- Ki-mit-tud verseny 10 legjobbja a színpadon
- állatsimogató
- Kvíz játék
Koncertek: Bangó Margit, Balance Band, Sós Fecó&Hencsi, Kunu Mario, Roberto, Universum Joe, Renato7&Cameron
FESZTIVÁL - Kadarka Fesztivál Hetényegyházán    INGYENES 🙂
Kalmár tanya
9.00-15.00 Traktoros ügyességi verseny
9.30 Mató Adrienn és Vadas Laci népi játékok
11.00 Hetényegyházi Kutyaiskola bemutatója
11.30 Mosolyra Hangolók koncertje
12.00 Látványkonyha
Hírös Agóra Hetényi Közösségi Háza és udvara
14.00 IX. Hetényegyházi Lovas Felvonulás
16.00 Móricz Zsigmond Általános Iskola 4. ói osztályának bábelőadása
Hetényi Gyermek Néptánc csoportok előadása
Naplemente Népdalkör ünnepi dalcsokra
17.00 Csocsóbajnokság
17.30 Olasz Meló koncert
19.00 Díjátadás: Hetényegyházáért díj, valamint a Traktoros ügyességi verseny győzteseinek kihirdetése
19.30 Sztárvendég: Irigy Hónaljmirigy
21.00-02:00 Retró Party Dj Vékony Rolanddal
9.15-től:
Ez alkalommal "ügyesedős" bringázás lesz, kifejezetten azoknak ajánlott, akik ritkán bringáznak csapatban. Gyakoroljuk a 2-es sorban haladást, a váltásokat, karjelzéseket, és mindent ami a biztonságos csapatos bringázáshoz kell.
9.30-tól:
Vendégek​:
Körtvély Adrienne, aki feltárja előttünk a japán indigó rejtélyeit
Eszter-Virág Meyer, blogger, infuencer és az yconcept megálmodója, aki bemutatja nekünk egyedi farmerkabát kreációit, mesél nekünk a fenntartható divatról és a farmer iránti szeretetéről
Hornyák Dia, a Bobbi Brown Education managere, aki elárul nekünk minden titkot az őszi trendekről
A részvétel ingyenes, de a limitált létszám miatt regisztrációhoz kötött. Jelentkezz te is a Malom Központ Facebook oldalán, a földszinti információs pultnál vagy küldj egy e-mailt a neveddel a marketing@malom.hu e-mail címre.
Szokás szerint minden résztvevőt​​ értékes ajándékcsomag és finomságok várnak, melyek még kellemesebbé teszik az élményt!
10.00-től:
Mozogj velünk minden szombaton 10órától a Móra Ferenc Ált.Isk.Tornacsarnokában. Nemtől, kortól függetlenül Mindenkit várunk. Edző: Pankotai Kitti
Belépő: 3 éves korig díjtalan, 3 éves kortól: 450 Ft
12.30-tól:
Belépő: 1 alkalom 1800 Ft, 4-es bérlet 5500 Ft
Dinamikus, vidám, improvizatív páros tánc a ‘20-as, ‘30-as évek Amerikájából, aminek csak a képzeleted szab határt. Gyere el kezdő óráinkra és garantáltan feldobjuk a napjaidat!
A kurzuson való részvételhez előzetes regisztráció szükséges. A regisztráció mindössze 1 percet vesz igénybe. (Partner nélkül is tudsz regisztrálni. A vezető-követő arányok megtartása érdekében a partner nélkül regisztrálók várólistára kerülhetnek.)
14.00-től:
Belépő: adomány jellegű. Kérik, hogy a résztvevők felajánlásaikkal juttassák kifejezésre a tanítás iránti megbecsülésüket!
Részvételi szándékodat kérjük, hogy jelezd legkésőbb szeptember 6-ig, az alábbi emailcímen: szagi21@gmail.com
Tibet legmagasabb rendű szellemi hagyománya, a dzogcsen, szó szerint Nagy Teljességet vagy Teljes Tökéletességet jelent. E tanítás szerint a tökéletes megvilágosodást vagy buddhaságot csakis itt és most, a jelen pillanatban lehet felfedezni. A Teljes Tökéletesség nem más, mint a tudat természete; a mahájánában buddha-természetnek nevezett végső lényegiség. A dzogcsenben azonban nem filozófiailag, hanem tapasztalatilag közelítjük meg ezt a végső valóságot. Erre szolgálnak a tudat természetéről szóló tanítások, amelyekbe ezen a hétvégén bevezetést és beavatást adunk.
16.00-tól:
LOKÁLPATRIÓTA - Közösségi beszélgetés a Guba parkban    INGYENES 🙂
A Területfejlesztési Operatív Program keretében megvalósítandó TOP-6.9.2-16-KE1-2017-00001 azonosítószámú „ A helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten”. Ezen a szombati délutánon megbeszéljük az elmúlt időszakban a programhoz kapcsolódó közösségi felmérés eredményeit, ahol az alábbi kérdésekre kerestük a válaszokat:
– Milyennek látja saját települését?
– Mit jelent számára e település polgárának lenni?
– Mi a jó az itteni életben?
– Mi a rossz az itteni életben?
– Ha rajta állna, min változtatna és hogyan?
– Vállalna-e tevőleges szerepet e problémák megoldásában? Ha igen, milyet?
17.30-tól:
Belépő: 1000 Ft
Filmes előadással folytatódik a sorozat! Ezúttal a Csillagok között c. film kerül sorra. Az előadásból megtudható, hogy mennyire valós a tudomány a filmben. Szó esik a fekete lyukakról, az gravitációs időlassúbbodásról , féregjáratokról és extradimenziókról. Ugyanakkor a film emberi vonatkozásairól is szó lesz. Milyen karakterek vannak a fimben? És hogyan kuszálja össze a szálakat a relativitás elmélet? Felvetődik, hogy valósággá válhat-e az, amit a film ábrázol? Ezekre és más hasonlóan izgalmas kérdésekre keresi a válaszokat az előadás egy látványos power point prezentáció keretében.
19.30-tól:
Vedd elő a legszínesebb jógás szetted, hiszen az „az ősz (…) egy második tavasz, amikor minden levél virággá változik”. Kellemes dallamokkal, csillogó fényekkel és egy könnyed jóga gyakorlással várunk szeretettel.
Amit feltétlenül hozz magaddal:
- jógamatrac
(igény szerint tudunk biztosítani, csak jelezd felénk)
- a kedvenc mécsesed
(természetesen az esemény után hazaviheted, szeretnénk ezzel is csak színesíteni az alkalmat)
A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, amit az alábbi linken tehetsz meg: https://docs.google.com/forms/d/1sYsRjeBuHsAwLVeRB5WCDk3xFYvx6psjdXgiG11ENqc/edit

Szeptember 9. VASÁRNAP:

Vasárnapra leginkább azt ajánljuk, hogy:
- keljetek későn
- főzzetek közösen valami finomat a családdal
- sétáljatok egyet a városban/Szabadidőparkban/Arborétumban
- kezdjetek neki egy régóta halogatott feladatnak 🙂
Pihenéssel és élményekkel teli hétvégét kívánunk! 🙂