Már régen láttunk ilyet… – Kecskeméti Napló programajánló

Hagyjátok a házimunkát és csináljatok magatoknak szabadidőt! Ezen a hétvégén igazán vétek lenne kihagyni bármelyik programot is! Személyes kedvenceink a Kecskeméti Alkotóház szombati programjai 🙂 Nektek melyik lesz a favorit?

A hétvége összes eseményét megtaláljátok itt is!

Egész hétvégén:

NÉPZENE - Kecskeméti Népzenei Találkozó    INGYENES 🙂
Szeptember 14., péntek:
18 órakor
HAGYOMÁNYŐRZŐ GÁLAMŰSOR I. RÉSZ
Helyszín: Főtér
20 órakor
TÁNCHÁZ
Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ
Szeptember 15. szombat:
18 órakor
HAGYOMÁNYŐRZŐ GÁLAMŰSOR II. RÉSZ
Helyszín: Főtér
20 órakor
TÁNCHÁZ
Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ
Szeptember 16. vasárnap:
10-17 óráig
X. KECSKEFŐZŐ FESZTIVÁL
A Főtéren egész hétvégén kézműves vásár, egyedi, kézzel készített népi és iparművészeti portékák vására.
LOVASSPORT - Országos díjugrató verseny Kisfáiban   INGYENES 🙂
Izgalmas és látványos díjugrató verseny. Nézőként remek kikapcsolódásra számíthatunk.

Szeptember 14. PÉNTEK:

16.30-tól:
A III. Országos Játéknaphoz csatlakozva hívunk minden érdeklődőt - fiatalt és időset - a Gyümi kártyajáték délutánra a Csiperóba! A Gyümi könnyű és vidám családi memóriajáték, melynek a Kecskemét 650 éves évfordulójára kiadott változatát lehet kipróbálni.
Helyszín: Kecskemét, Kápolna u. 24.
17.00-től:
Belépő: 3500 Ft (tartalmazza az elkészítéshez szükséges alapanyagot)
Alap varró tudás elegendő hozzá.
17:00 - 17:30 Nevezés asztalitenisz sportágban (nem-profi)
17:30 - 19:00 Asztalitenisz verseny (nem-profi)
19:00 - 20:00 Nevezés asztalitenisz (profi), csocsó, darts és kinect versenyekre
19:00 - 20:00 Bemutatkozik:
- az Argos Kutyaiskola és Állatvédelmi Egyesület
- Barkóczi Titanilla bábelőadása: Kincsre kel Vitéz László
- Ismerkedés Barkóczi Titanilla terápiás kutyájával
20:00 - 24:00 Asztalitenisz (profi), csocsó, darts és kinect versenyek
19.00-től:
Belépő: 5990 Ft, mely tartalmaz 3 fogásos vacsorát + Rejtélyes Vacsora-Logikai Társasjáték-Gyilkosság Vacsorára játékot
Előkelő környezettel, változatos 3 fogásos menüvel várunk rejtéllyel fűszerezett, szesztilalom korabeli vacsoránkra! A vacsora során egy gyilkosság történik, és a Ti feladatotok, hogy felderítsétek. Fogásonként új nyomokra és bizonyítékra bukkantok, melyeket csak a többi asztaltársasággal egyeztetve, csapatoddal összedolgozva tudtok értelmezni, megfejteni. Korhű (de legalább elegáns) öltözetben jelenj meg az eseményen az étteremben.
21.00-től:
Zenél: The Healer
Vendég: Nagy Dénes

Szeptember 15. SZOMBAT:

8.00-tól:
Szabadidőközpontban kerül megrendezésre a Széchenyi városi napok, aminek a keretein belül lesznek sport programok, és lehetőség nyílik külön állapot felmérésre is egy erre kialakított sátorban!
A nap kezdéséhez egy délelőtti csoportos Jógára várunk titeket a domb tetején.
Ezt követően a FormaZóna Sportközpont jóvoltából csoportos edzés vár minden vállalkozó szellemű résztvevőt!
9.00-től:
09:30 Emléktábla koszorúzás
10:00 HÉP-KRC – MAFC-BME
12:00 Pénzügyőr – Nagybánya
16:00 MAFC – Pénzügyőr
18:00 Nagybánya – HÉP-KRC
9.30-tól:
Hetente ismétlődő, alakformáló, fitness edzés minden korosztály számára!
Edző: Vágó Petra
10.00-től:
Mozogj velünk minden szombaton 10 órától a Móra Ferenc Ált.Isk.Tornacsarnokában. Nemtől, kortól függetlenül Mindenkit várunk.
Edző: Pankotai Kitti
Belépő: 3 éves korig díjtalan, 3 éves kortól: 450 Ft
Ez a program 14.30-tól is indul.
CSALÁDI - Széchenyivárosi Fesztivál    INGYENES 🙂
10:00-12:00 Városrészi intézmények bemutatója
13:00 Magyar Nóta és Operettműsor
14:00 Szenior Örömtánc Ilussal
14:45 Desperado
17:00 Betty Love
18:00 Bud Spencer és Terence Hill emlékzenekar
20:00 HORVÁTH TAMÁS
22:00 Ünnepi tűzijáték
Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Domb felőli bejárat
Horgászverseny, főzőverseny, futóverseny és akciós hófánkozás is várja a Szabadidőközpontban látogatókat.
CSALÁDI/KULTÚRA - Kecskemét 650 a Kecskeméti Alkotóházban    INGYENES 🙂
Találkozz a művészekkel és tanulj tőlük!
A programon résztvevő gyermekek (3-18 éves kor között) szeptember 15-én kedvezményes, 300 forintos belépővel látogathatják a Kecskeméti Vadaskertet.
EMLÉKLAP NYOMTATÁSA Az eseményhez kapcsolódó, sorszámozott emléklap nyomtatása a híres Patkósprésen, a Patkós László képzőművész által előre elkészített linóleummetszetről. (Előzetes regisztráció szükséges: kecskemet650@alkotomuveszet.hu)
FESTÉS, RAJZOLÁS Az Alkotóház megörökítése, mint szecessziós épület, különböző rajztechnikákkal Miklós Árpád és A. Varga Imre festőművészek közreműködésével, az Alkotóházban megfordult híres művészek által használt festőállványokon.
ZOMÁNCMŰVÉSZETI WORKSHOP Zománc medálok készítése Vincze Zita ötvösművész segítségével. (Előzetes regisztráció szükséges: kecskemet650@alkotomuveszet.hu)
TINTALÓ TÁRSULÁS A Tintaló Cirkusz egy szokatlanul kicsi cirkusz, ahol 16-20 gyerek számára nyújtanak férőhelyet. És csak gyerekek számára! A szülők a sátor oldalán elhelyezett lyukakon keresztül kukucskálhatnak, miközben csemetéik közvetlen közelről láthatják a mechanikus bábok tizenötperces műsorát. Sipos Katalin és Sisak Péter bábművészek előadása a nap folyamán négy-öt alkalommal lesz látható. Részletek a helyszínen.
ALKOTÓHÁZ „KICSIBEN” Az Alkotóház makettjének elkészítése, amelynek méretét tekintve a gyermekek számára játszóházként is funkcionál: rajzolhatnak rá, színezhetik, festhetik. Az alkotásban Majoros Gyula képzőművész nyújt segítséget.
TEKERGŐTÉR Szabadtéri ügyességi játékok a Grosschmid Erik által tervezett és kivitelezett izgalmas szerkezetekkel, szórakoztató feladatokkal.
BÁBSZÍNHÁZ Záró programként tekinthetik meg az érdeklődők a Zsiga föstő fest című előadást a Tintaló Társulás rendezésében, Törőcsik Eszter bábjátékával. Az előadás 18 órakor kezdődik.
13.00-től:
A családi délutánon a vendégek elsőként láthatnak részletet Mikszáth Kálmán A beszélő köntös című művének musical változatából, amelynek október 2-án, Kecskemét születésnapján lesz a díszbemutatója Szente Vajk rendezésében. A 13 órakor kezdődő nyílt próbán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!!!!
A gyerekeket egész délután az új évad bemutatóihoz kötődő játékok várják: a színház előtti téren 14 és 18 óra között ki lehet színezni Jancsi és Julis mézeskalácsházát, hajtogathatnak kecskét vagy pillangót A beszélő köntös és A pillangók szabadok című produkciókhoz. Ugyanitt tartanak bemutatót a „Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány” négylábú segítőtársai, s persze idén sem marad el a jelmezes fotózás. Játék közben érdemes lesz figyelemmel követni a színház előtti téren lévő színpad történéseit is: 14.30-tól nyílt tréninget és mozgáspróbát tart a Kecskemét City Balett Barta Dóra koreográfus vezetésével, majd 15.30-tól megzenésített verseket adnak elő a Cseke-osztály tagjai. Műsorvezető-házigazda: Pál Attila színművész.
A Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódó kulisszajárás résztvevőit is igen gazdag program várja. A 15.00 és 16.30-kor Hegedűs Zoltán és Aradi Imre színművészek vezetésével induló csoportok – többek között - részleteket láthatnak a Rómeó és Júlia táncszínházi előadásából a KCB művészeinek közreműködésével, azok pedig, akik 18 órakor kelnek útra a 122 esztendős épületben, bűnügyi társasjáték szálait bogozhatják ki Agatha Christie nyomán. Emellett lehet jelmezeket és parókákat próbálni, szakállat ragasztani, kiderül, hol és mit csinál az ügyelő, mit díszít a díszítő és hogyan lehet fényekkel varázsolni a színpadon.
A kulisszajárásra és a nyílt próbára a 76/501-170-es telefonon vagy személyesen a színház portáján lehet regisztrálni.
Ezen a napon kedvezményesen vásárolhattok jegyeket és bérleteket is!
15.00-től:
SPORT - Tai chi bemutató a Decathlonban    INGYENES 🙂
A bemutató keretében bepillantást nyújtunk a tai chi rendszerébe: az érdeklődők láthatnak Qigong (csikung) gyakorlatokat, pusztakezes és fegyveres formagyakorlatokat. A bemutató előtt és után szívesen válaszolunk a kérdésekre.
VALLÁS/SZÍNHÁZ - Láthatatlan színház az Adventista Gyülekezetben    INGYENES 🙂
A templomok éjszakája programsorozat részeként, szeptember 15-én egy interaktÍv programmal várjuk Önöket, amely a képzelet szárnyain Jézus Krisztus földi életének eseményeibe vonja a résztvevőket. Az interaktív előadás egy különleges élményt nyújt, kiemel a gondterhes hétköznapokból, elcsendesít, és Istenhez emel. A színházlátogatás csoportokban történik, a csoportokat 15 és 19 óra között óránként indítjuk.
17.30-tól:
SÉTA - Kardiós séta az Arborétumban    INGYENES 🙂
Intenzitás - alapvetően egy alacsony intenzitású edzés és mindenki saját tempójában végzi (lesznek szakaszok, amikor egy kicsit leszakadozunk egymástól és lesznek szakaszok, amikor bevárjuk egymást)
Mitől kardió? - a sétát bizonyos időközönként megtűzdelem olyan gyakorlatokkal, amik felviszik a pulzust és így eddzük egy kicsit a szív- és érrendszert
Mitől zsírégető? - az intervall jelleg és a hosszú időtartam miatt az szervezet egy idő után a zsírpárnákból nyeri az energiát. Az hogy lesz-e fogyás belőle attól is függ, hogy hogyan táplálkozik az ember és milyen sűrűséggel tud edzeni.
Miért gyere ki? Mert csapatban könnyebb elkezdeni és motiváló lehet. Kérdezhetsz bátran tőlem a sétával, tornával kapcsolatban.
Belépő: 1000 Ft
Ezúttal azt járjuk körül, hogy igaza van e azoknak a hollywoodi filmeknek, melyek az idegen lényeket erőszakosnak állítják be, és hogy a Föld elpusztítására, az emberiség kiirtására törekednek? Vajon milyen indokok vezérelték Hawkingot, amikor azt állította, hogy nem szabad jelt adni magunkról, mert veszélyben vagyunk? Az előadásban megvizsgáljuk részletesen, hogy tényleg valós-e a veszély. Vajon milyen lehet egy fejlett földönkívüli faj? Erőszakos vagy éppen ellenkezőleg: békeszerető? Számos érvet és ellenérvet lehet felhozni, ezeket részletesen tárgyalja az előadás, ismertetve, hogy milyen lehet egy magasan fejlett civilizáció, milyen erőforrások állhatnak a rendelkezésére, és milyen evolúciós utat járhatott be.
20.00-tól:
Belépő: 5000 Ft
Nem kell Budapestre utaznunk, hogy különleges előadásban részesüljünk a Színházak Éjszakáján! A Ciróka Bábszínház udvara ugyanis idén is nyitva áll, és a Hírös Gasztroszínház Food Tourist darabjával várja a betérőket. A Gasztroszínház előadásában egymással keveredik íz, illat, hang és mozdulat, testközelből élvezhetjük a színész jelenlétét, a jelenetek közt egy-egy finom falat ízét, kiváló borok zamatát. Az est során a Koch Borház Kecskemét 4 féle bort kóstoltat meg a közönséggel, melyet ínyenc kézműves sajtokkal, kolbásszal és a Félegyházi Pékség sós apróságaival ízlelhetünk meg.
Belépő: 800 Ft
A No Last Page és a The Tumor Called Marla közös lemezbemutató turnéjának második állomása, a kecskeméti Kilele Klub!

Szeptember 16. VASÁRNAP:

9.00-től:
Belépő: 6000 Ft
9-10 óra között jóga óra az első emeleti napfényes, körpanorámás teremben
10:30 – 13:30 Szaunamesterrel vezetett szaunázás, wellness
Kedved szerint 13:30 órától 14:30 óráig fogyaszd el finom nyers ebéded, melyben saláták, smootiek és gyümölcsök, különböző frissen préselt levek szerepelnek.
Amit tenned kell: Jelezd részvételi szándékod a FACEBOOK-on üzenetben, vagy a yoyoga.ildiko@gmail.com címen,
FONTOS! Limitált létszámú az esemény! Maximum 20 főt tudunk befogadni erre az eseményre.
9.30-tól:
Belépő: Az istentisztelet perselypénzével a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztályának lélegeztetőgép-beszerzését támogatjuk.
Szeptember 16-án, a Dombnál (Benkó Zoltán Szabadidőközpont) 9.30 órai kezdettel Családi- és Gyülekezeti Napot szervezünk szabadtéri zenés istentisztelettel,melyen az Új Sáron zenekar szolgál Lesz játék, bográcsozás és közös ebéd. Az alkalom 14.00 óráig tart.
10.00-től:
ESKÜVŐ - Esküvői nyílt nap a Granada Hotelben    INGYENES 🙂
A rendezvényre előzetes regisztráció szükséges, a regisztrációkat várjuk az info@granadahotel.hu-ra!
Jövőre tervezitek az esküvőt? Akkor feltétlenül látogassatok el hozzánk, hiszen a területi régiónk legjobb szakembereivel találkozhatnak a leendő házaspárok. Egy valódi esküvői kiállítás, amely színtiszta esküvő, nincsenek "töltelék cégek" vagy más témák bevonása, csak és kizárólag a házasságkötés napjára szükséges szolgáltatások/szolgáltatók, kiegészítők sorakoznak fel.
11.00-től:
AUTÓMENTES/CSALÁDI - Európai autómentes nap a Főtéren     INGYENES 🙂
11.00-16.00 regisztráció a kerékpáros felvonulásra
11.00-18.00 óráig folyamatos programok:
- A Mercedes-Benz Gyár interaktív, játékos programokkal várja a kicsiket és a nagyokat
- A biztonságos közlekedésre a MOKI tanítja meg az érdeklődőket
- A BMW i3 elektromos és a BMW i8 plug-in hibrid autók kiállítása a Linartech Autóház hivatalos BMW Márkakereskedés jóvoltából
- Megameter3 energia-takarékos jármű kiállítása
- Közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési interaktív foglalkozások
- Környezetvédelmi; vagyon- és személyvédelmi prevenciós demonstráció
- Papp Zoltán kerékpárgyűjtő veterán kerékpár kiállítása
- "Leskowsky" kerékpár kiállítás
- Mennyire biztonságos az Ön otthona?önellenőrző kérdések az otthoni gyermek balesetek megelőzéséhez
- "Mi lakik az elsősegélydobozban?" című játék, újraélesztés lépéseinek bemutatása
- Európai információs sátor
- Kézműves foglalkozások, játszóház óvodás és alsó tagozatos iskolások számára
- Csillagászati játszóház
11.00-16.00 óráig
IV. "KECSKEMÉT KÉTKARIKÁS" KERÉKPÁRVERSENY (Batthyány utca lezárt közúti szakaszán) igazolt és amatőr kerékpárosok részére.
Online nevezés: https://reg.elsosor.com
16.00 órakor
KERÉKPÁROS FELVONULÁS (indulás a Kossuth térről/Lordok háza előtti parkolóból)
- Felvonulást követően ajándéksorsolás a kerékpáros felvonulás résztvevői között.
A DAKK Zrt. felajánlásával, a rendezvény napján ingyenesen utazhat a számozott helyi járatokon a forgalmi engedély és a személyi igazolvány együttes felmutatásával a magántulajdonban lévő gépjármű tulajdonosa, vagy üzemben tartója.
Nevezési díj: 14 év alatt 500 Ft, 14 év felett 1000 Ft
A Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztálya futóversenyt és családi napot szervez a Szabadidőközpontban (a strand felőli részen). Rendezvényünk célja osztályunk intenzív részlegének eszközfejlesztése, elsősorban egy új lélegeztetőgép vásárlása.
Helyszíni regisztráció a futásra: 11:00- 12:00ig
Bemelegítés: 12:15-től - Vidám Marcsival
Rajt indítása: 12:30
Versenytávok: 5 km, 10 km, családi sétakör (kb.1km)
Családi napi színpadi fellépők : 14 órától
-Eredményhirdetés – Nyitó beszéd
-Aero fit dance – Kővágóné Edit
-Bartha Lilla – Táncelőadás
-Szentkirályi Tánccsoport
-Szekeres Kamilla – ének előadás
-Ciróka Bábszínház – Ilók és Mihók
-Petőfiszállási néptánccsoport - előadás
-Mátyás Király Citerazenekar
Családi napi gyermekprogramok : 14 órától
-Arcfestés, csillámtetoválás, kézműves foglalkozás
-Gyógyító Bocsok
- Sárkányhajózás
- Aszfalt rajzverseny
- Íjászkodás
-Kutyával egy mosolyért alapítvány előadása
-Leskowsky Hangszergyűjtemény – Hangszerbabusgató
-Büntető rúgások, focimeccs
Mi legszívesebben mindenhol ott lennénk! Ti tudtok választani?