Ha nem tudod, mit csinálj a hétvégén…

Ha nem tudnátok, hogy mihez kezdjetek magatokkal a hétvégén, akkor itt egy kis ajánló a kecskeméti programokhoz. A Kodály Művészeti Fesztivál keretében két igazán érdekes koncertet hallhattok, de a "komoly" programok mellett a szórakozásnak, kikapcsolódásnak, sportnak, bornak és egy kis tudománynak is hódolhattok.

A Kodály Művészeti Fesztivál koncertjeit megelőzően, pénteken és vasárnap, a koncertek helyszíne előtt, 19.00-től térzenével várnak mindenkit! 🙂

A hétvége összes eseményét megtaláljátok itt!

 

Július 20. PÉNTEK:

9.30-tól:
Belépő: egyéni 1700 Ft, anya-lánya páros 2000 Ft
Miert jó együtt edzeni?
Szerintem remek lehetőség együtt edzeni az Anyunkkal. Közelebb hozhat egymáshoz és motivalhatjuk a másikat. Sosem késő elkezdeni?.
Tapasztalatból mondjuk, hogy ez az 1 órás mozgás hangulatos zenére, igazán lélekemelő. Az izzadás garantált, kitűnő fenék, combformáló és méregtelenítő mozgásforma. Olyan, mintha egy domboldalon kirándulnánk es termeszetesen mindenki az edzettségi szintjéhez mérten végezheti. Tündi kiváló edző és szeretnénk megmutatni minél több hölgynek ezt a klassz edzést.
Az edzés az Életrevaló Csajok programhoz kapcsolódik, melyről korábban már mi is beszámoltunk. Az Életrevaló Csajok programról bővebben itt is olvashattok!
10.00-től:
Belépő: 3 éves korig díjtalan, 3 éves kor felett 450 Ft
12.00-től:
MODELL REPÜLŐ - Ökörkör a Kisfái reptéren   INGYENES 🙂
Ahogy eddig minden évben ismét megrendezésre kerül a Kecskeméti Modellező Sport Klub szervezésében a hagyománynak számító Ökörkőr a klub kisfái repterén. Várnak mindenkit szeretettel! Szombaton is!
15.00-től:
Seanan McGuire egy igazi geek. Az a fajta író, aki nem megélhetésként, hanem szenvedélyként tekint az írásra. Azoknak a fiataloknak írja a történeteit, akik hozzá hasonlóan kerülik a konvenciókat. Azoknak, akik a maguk útját keresik az életben, nem a mások által kitaposott ösvényeket. A Csellengő gyerekek-sorozat első kötetének hősei nem átlagos gyerekek, de még csak nem is átlagos könyvszereplők. Saját gyengeségeikkel és félelmeikkel kell szembenézniük, miközben történetük kételyen és sötétségen vezet keresztül.
Miután a könyvet kibeszéltük, egy, a regényhez kapcsolódó, 10+1 kérdéses kvízt tudtok majd kitölteni. Aki a leggyorsabban és hibátlanul oldja meg, jutalomban részesül.
18.00-tól:
Belépő: 2900 Ft (melyből 500 Ft levásárolható a kóstoló után), amely tartalmazza a borok kóstolását és az elmaradhatatlan finomságokat.
Tudtad, hogy a borászatot két lánytestvér, Nagy Franciska és Nagy Noémi vezeti? Abban a szerencsében lesz részünk, hogy a pincészet borait megkóstolhatjuk, közöttük a különleges Kéknyelűt is.
Az üzlet befogadóképessége korlátozott, ezért részvételi szándékodat kérjük mihamarabb jelezd telefonszámod megadásával e-mail-ben a kecskemet@borhalo.com címen, telefonon a 06 30 8914845-s számon vagy személyesen üzletben.
20.00-tól:
Belépő: 2500 Ft, diák-nyugdíjas: 1500 Ft
Bartók kizárólag az I. rapszódia zenekari szólamában használt cimbalmot, szóló- illetve kamaraműveket nem írt cimbalomra. A koncerten elhangzó művek főként Bartók zongorára íródott műveinek átiratai. Bartók művei remekül illenek a cimbalom különleges hangzásvilágához, egyedi atmoszférát teremtve. A koncerten elhangzó művek nagy része először szólal meg két cimbalmon. A cimbalmot a közelmúltban választották a hungarikumok közé.

Július 21. SZOMBAT:

10.00-től:
Belépő: 3 éves korig díjtalan, 3 éves kor felett 450 Ft
Ez a program 14.30-kor is indul.
A táncpadozás (vagy más néven „machine dancing”) egy olyan videojátékos és szórakoztató tevékenység, ami valódi sporttá nőtte ki magát az elmúlt 20 évben. A Szórakaténuszba japán játéktermi élményt viszünk eredeti „Dance Dance Revolution” zenékkel. A DDR-ezés célja az, hogy minél pontosabban és a zene ritmusára/ütemére játsszunk és lépjünk a nyilakra. (Azt javasoljuk a játékosoknak, hogy nem csúszós zokniban vagy cipőben próbálják ki a táncpadozást.)
Várunk ingyenes alakformáló tornánkra, július 21-től minden szombaton egészen december 8-ig. Használd ki az alkalmat és tornázz Te is velünk!
17.30-tól:
Belépő: 1000 Ft
gy különös, izgalmas elmélet kerül terítékre: Erik Daniken és követői azt állítják, hogy a múltban már meglátogattak minket a Földönkívüliek. Vajon igaz-e ez, és milyen bizonyítékok vannak szerte a világban? Elképzelhető-e mindez? Milyen építmények találhatók a Föld valamennyi pontján, melyek ezt alátámasztják az elmélet hívei szerint. Az írott forrásokban is számos utalás van az ember és az idegenek kapcsolatára. Melyek ezek a szövegek? Az előadás igyekszik feltárni az igazságot, és bemutatni ezeket a "bizonyítékokat".
22.00-től:
Belépő: nincs információ
A mostani bulinkon a három nagy öreg Dj mellett ( Surprise, Garfieldbandi, Kincsesszabi) szeretnénk a Kecskeméti All Star-ok csarnokába beemelni ismét Géro papát is. Úgy gondoljuk zeneiségük, kitartásuk és az a rengeteg energia amit bele raktak ebbe a munkába sokat tett a helyi bulik és a kecskeméti klubélet színvonaláért!

Július 22. VASÁRNAP:

20.00-tól:
Belépő: 2500 Ft, diák-nyugdíjas: 1500 Ft
Novák Anikó 12 évesen felvételt nyert a Zeneakadémia rendkívüli tehetségek osztályába, ahol Nádor György és Keveházi Gyöngyi voltak tanárai. Zongoraművészi diplomáját 1994-ben szerezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Bacher Mihály, Falvai Sándor és Rados Ferenc növendékeként. 1989-ben elnyerte a Várnai nemzetközi csellóverseny legjobb zongorakísérőjének díját. 1989-től 2009-ig a Magyar Rádió Gyermekkórusának zongorakísérője, szólistája. 2005-ben megkapta a Magyar Rádió Nívó díját. 2003 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongoratanára. 2009-től az Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetében is tanít. A számos rádió, televízió és lemez felvételen kívül koncertezett többek között Bécsben, Linzben, Hágában, Helsinkiben, Szentpéterváron , Stockholmban, Rómában, Tallinban, Stuttgartban, de fellépett Kínában, Japánban, Tajvanon, illetve az Egyesült Államokban is.
Bármilyen programot is terveztek a hétvégére, érezzétek jól magatokat és töltődjetek fel! 🙂