Tartalmas lesz a hétvége

Egy izgalmas, nyári hétvégéhez szükséges hozzávalók...végy egy csodaszép várost (Kecskemét), keresd meg a téged érdeklő programokat (Kecskeméti Napló programajánló), vedd nyakadba a várost, vidd a családot/barátot/barátnőt/haverokat is, kapcsolódjatok ki együtt! A mi itinerünk így nézne ki: Úzgin Űver koncert, napköszöntő jóga, grillest, Budapest Bár koncert és vasárnapi levezetésként elmerülnénk egy kicsit a földönkívüli intelligencia témájában...:-)

A hétvége összes eseményét megtaláljátok itt!

A CSIPERÓ FESZTIVÁL programfüzetét itt tudjátok átlapozni 🙂

Július 6. PÉNTEK:

11.00-től:
KÓRUS - Kóruskoncert a Főtéren   INGYENES 🙂
A 650 éves Kecskemétet köszönti 650 gyermek éneke 650 másodpercben a XV. Európa Jövője Gyermek és Ifjúsági Találkozó Magyarország Öröme napján! A Szentegyházi Gyermekfilharmónia koncertjét élvezheti a hallgatóság.
17.00-től:
Belépő: 3500 Ft
Csatos tárcát fogunk készíteni, amihez minden alapanyagot biztosítunk. (az ár tartalmazza ezeket)
Alap varró tudás elegendő hozzá.
Jelentkezési határidő: 2018.07.06.
20.00-tól:
KONCERT - Aurevoir koncert a Főtéren   INGYENES 🙂
A zsámbéki fiatalokból álló együttes sokszínű zenéjével hamar felhívta magára a közönség figyelmét; több teltházas koncertet adtak Budapesten, felléptek a Paddy and the Rats vendégeként.
A magyar népzenei hatás mellett a régizene, balkáni népzene, ír-angolszász népzene és a - jó értelemben vett - akusztikus popzene jegyei érezhetőek legerősebben zenéjükben.
22.00-től:
KONCERT - Úzgin Űver koncert a Romkertben    INGYENES 🙂
Rendhagyó lemezbemutató Uzgin koncert az eredeti, 1991-es felállásban. A kecskeméti gyökerű zenekar hosszú idő után játszik újból a városban. A koncerten vendégként fellép Polly Flow is, aki éteri hangjával a Vörös tenger partvidékére repíti a hallgatót.
Az Úzgin Űver esetében a hagyományos folkot éppúgy maguk mögött hagyták, mint a belőle kialakult világzenét – ezzel együtt persze ez a nyugodtan hömpölygő, pszichedelikus, egyszerre gazdagon és mértékkel építkező és hangszerelt folyamatzene számtalan műfajból és metódusból merít, és egy semmi máshoz nem hasonlítható ősi réteggel, valamint szokatlanul bársonyos érzelmi töltettel bír.

Július 7. SZOMBAT:

7.00-től:
SÉTA - Kardiós séta a Szabadidőparkban   INGYENES 🙂
Időtartam kb 90 perc
Intenzitás - alapvetően egy alacsony intenzitású edzés és mindenki saját tempójában végzi (lesznek szakaszok, amikor egy kicsit leszakadozunk egymástól és lesznek szakaszok, amikor bevárjuk egymást)
A Szabadidőparkba a belépő 100 Ft.
8.00-tól:
Belépő: 1000 Ft
Nem kell mást tenned, mint megragadnod a jógamatracod, és legkésőbb 8:20-kor találkozunk a helyszínen! 🙂
8:30 - 9:30 Hatha jóga óra aroma illóolajokkal és élő zenével
Órát vezeti: Benkő Ildikó jóga oktató, légzéstréner
9:45 - 10:45 Vinyasa jóga - 60 perc vinyasa jóga óra, áramlásban
Órát vezeti: Berényi Zsuzsa jóga oktató
Jógaszőnyeget, és a jógaszőnyeg alá polifoamot, vagy rongyszőnyeget mindenki hozzon magával.
A jógaórák közötti szünetben ingyenes frissítővel várják a résztvevőket.
9.30-tól:
IFJÚSÁGI/ÉLETMÓD - Életrevaló Csajok nyílt nap az Eyva Házban    INGYENES 🙂
Egy nagyon új és szuper kezdeményezés Kecskeméten! Hamarosan részletesebben is olvashattok az Életrevaló Csajok kezdeményezésről a Kecskeméti Napló oldalain is.
Az Életrevaló Csajok olyan kecskeméti vagy környékbeli fiatal csajok, akik kíváncsiak, nyitottak és szeretnék kipróbálni magukat minél több dologban a sport területén és emellett szívesen vennének részt gasztro, léleképítő és egyéb változatos programokban is 🙂 Csatlakozzatok hozzájuk bátran!
10.00-től:
HELYTÖRTÉNET - Várostörténet dióhéjban a Liberté Kávéházban    INGYENES 🙂
Hajagos Csaba előadás Kecskemétről, a város történetéről.
16.00-től:
Előadó: Dr. Ittzés Tamás hegedűművész, egyetemi docens, a Bohém Ragtime Jazz Band vezetője.
18.00-tól:
CSIPERÓ - A Csiperó Fesztivál záróestje   INGYENES 🙂
18.00 Fesztivál parádé a résztvevő csoportok felvonulásával
Útvonal: Vasútpark – Rákóczi út – Szabadság tér – Nagyszínpad
18.30 Fili Flashmob a Szentegyházi Gyermekfilharmonikusok közreműködésével
Helyszín: Főtér, Kossuth szobor
19:00 ZÁRÓÜNNEPSÉG
Fellépnek a találkozóra érkező külföldi gyerekcsoportok.
Belépő: 12 000 Ft (magában foglalja a vacsorát, limonádét, sört és bort) MÁR CSAK KÉT SZABAD HELY!
Hogyan grillezünk mi, és hogyan egy profi? Alapanyagok, pácok, technikák, amelyeket bármikor bevethetünk egy otthoni grill partyn. Húsok, sajtok, zöldségek, mindennel grillezünk! Ugorj át honlapunkra a részletekért, mert alapvetően egy fergeteges nyáresti kerti bulira készülünk, itt hosszú lenne elmesélni!
21.00-től:
KONCERT - Budapest Bár koncert a Főtéren   INGYENES 🙂
A Budapest Bárt nem lehet nem szeretni: el kell jönni a koncertre, hátradőlni, bulizni, élvezni a zenét és a jobbnál jobb számokat! El lehet hozni a nagyit, az unokát, a barátnőket – garantáltan mindenki jól fogja magát érezni. A zenekar már 10 éve játssza sajátos és merész feldolgozásait, válogat a csodálatos dalkincsből, amit a magyar zeneirodalom ránk hagyott.
22.30-tól:
CSIPERÓ - Lézershow és tűzijáték a Főtéren    INGYENES 🙂
Látványos lézershow és tűzijáték zárja a Főtéren a Csiperó Fesztivált.

Július 8. VASÁRNAP:

13.00-tól:
Belépő: kedvezményes belépő!
Kedvezményes belépővel és programokkal várunk 13 órától a Domb Beachen. Közös vízbe futás, illetve ugrás 🙂 15 órakor.
A Nagy Ugrás az ember és a természetes környezet közötti harmónia újraélesztésének európai kezdeményezése. Július második vasárnapján Európa-szerte több mint 500 helyszínen százezrek ugranak egyszerre a folyókba és más természetes vizekbe, hogy így hívják fel a figyelmet éltető vizeinkre.
15.30-tól:
Belépő: 1000 Ft
Megtudhatjuk, hogy léteznek a földön kívüli civilizációk, egyáltalán hol és hogyan keressük ezeket. Mi az a Fermi-paradoxon? Hogyan osztályozzuk a civilizációkat? Vajon léteznek e galaktikus államok, mint azt sok sci-fi film előrevetíti? Vajon lehetséges-e, hogy az emberiség felvegye a kapcsolatot egy ilyen civilizációval, és az hogyan történne? Egyesek azt állítják, hogy már meg is kerestek minket a földönkívüliek. Mi igaz az UFO észlelésekből? Ezekre és más izgalmas kérdésekre keressük a válaszokat!
Bármilyen programot is terveztek a hétvégére, érezzétek jól magatokat és töltődjetek fel! 🙂