Ingyenes programok a hétvégére

Erre a hétvégére rövidnek tűnhet az ingyenes programok listája, de szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az egész hétvégén tartó könyvheti programok és a kézműves sörfesztivál bőven szolgál annyi lehetőséggel, hogy ne unatkozzunk. 🙂

A hétvége összes eseményét megtaláljátok itt!

Egész hétvégén:

Izgalmas könyves programok nemcsak könyvrajongóknak 🙂
Kézműves sörök, koncertek és bulik, gyermekprogramok.

Június 8. PÉNTEK:

10.00-től:
Szablyavívó- és néptáncbemutató.
17.15-től:
Utas és Holtvilág, avagy az itáliai freskók
Resti Kornél versekben dalolja el a lábára húzott olasz csizma történetét, amiről a későbbiekben még a port is lerázza.

Június 9. SZOMBAT:

 9.00-től:
A fészekben nevelkedő fiókákat, dr. Pigniczki Csaba, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrkerület-vezetője látja el jelzőgyűrűvel, aki rövid ismertetőt is tart a madarakról és magáról a gyűrűzésről.
18.00-tól:
A tavak és a csatorna mentén rójuk a köröket, mindenki a saját tempójában. A kicsivel több mint másfél órába lendületes tempóval 10 km fér bele, de ez is egyénileg változó. Olyan tempót válassz, ami egy kicsit megemeli a pulzusod. Indulás pontban 18:00-kor, a séta idejére egy kicsit szétszéled a társaság, mivel mindenkinek más és más tempó esik jól.
A tavak körüli séta után megcélozzuk a dombot és párszor felmegyünk rá és 19:40 körül a domb tetején van egy közös nyújtás azokkal akik végigcsinálják a gyaloglást.

Június 10. VASÁRNAP:

10.00-től:
Gyertek bringával, hogy elkerüljük parkolási problémákat, meg egyébként is: legyetek Ti is környezettudatosak! 🙂 Lesz szörp, süti, kis finomságok és kedvességek, mint minden évben.
 + ÖTLETEK:
-  Az Arborétum látogatása egész évben ingyenes! Kellemes helyszíne egy-egy sétának, randinak, családi pikniknek.
- Ha van bringátok, akkor pattanjatok nyeregbe és tekerjétek körbe a várost. Egészen más képét mutatja a város, ha bringával közlekedtek.
- Séta a város azon részein, ahol nem jártok gyakran. A mi kedvenceink a piac mögötti "kisuccák" 🙂
A kikapcsolódás nem pénz kérdése! 🙂