Te tudtad? – hétvégi programkisokos

Az időjárás remélhetőleg kegyes lesz hozzánk a hétvégén, ugyanis Kecskemét tele lesz élettel és szuper programokkal! A vasárnap természetesen a gyermekekről fog szólni, de a felnőttek is válogathatnak bőven a kínálatból. Csak szólunk, hogy ezen a hétvégén is csuda jó ingyenes programok lesznek! 🙂

A hétvégi eseményeket megtaláljátok itt is!

Május 25. PÉNTEK:

17.00-től:
Belépő: 3500 Ft
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a következő alkotói délutánra, ahol egy igen praktikus kártyatartót varrunk.
Alap varró tudás elegendő.
Belépő: 8000 Ft
Az akrilfestésen nem feltétel a festeni, illetve rajzolni tudás, a kézügyesség, különleges tehetség. Az akrilfestés anyaga úgy lett összeállítva, hogy megfelelő lépésekben, bátorságot merítve, örömmel tegyék meg a kezdeti lépéseket.
18.00-tól:
JÓTÉKONYSÁG - Adományboltok éjszakája a Védőhálóban   INGYENES 🙂
Udvarunkon a gyerekeket várjuk programokkal. Csuhéból alkothatnak szebbnél-szebb dolgokat, kavicsfestés, paripa készítés, arcfestés és közös éneklés is lesz. Finom palacsintával,limonádéval és zsákbamacskával várjuk a hozzánk betérőket.
Belépő: 1400 Ft
Májusi rock&flow témája már nagyon nyári...latin zenékre fogunk aranyosan áramolni!
19.00-től:
JÓTÉKONYSÁG - Adományboltok éjszakája a Fecske Adományboltban   INGYENES 🙂
Kacsazsíros, lilahagymás kenyérrel, limonádéval várjuk kedves vendégeinket ezen az estén! A vásárlók minden terméket a program ideje alatt 30%-os kedvezménnyel vásárolhatnak meg! További kedvezményt is lehet kapni, ha valaki jól válaszol kvíz kérdésünkre, amelyet a giccs témaköréből teszünk fel. Furfangos ördöglakatokkal is készülünk. Aki megoldja bármelyik ördöglakat titkát 5 perc alatt, zsákbamacskát választhat!
21.00-től:
Belépő: elővételben 1000 Ft, helyszínen 1300 Ft
Vendégzenekar: Molotov koktél

Május 26. SZOMBAT:

8.00-tól:
Főzőverseny, kézműves programok, sportversenyek, népi játékok és koncertek.
9.00-től:
Belépő: 6500 Ft
Az agytréning egyszerű -szinte minden életkorban megismerhető, végezhető-ősi- indiai fizikai gyakorlat, melynek hatása sokoldalú. Fő célja: feltölteni az agyat friss energiával és harmonizálni a jobb-,és bal agyfélteke működését.
Megnyitót mond: Zalán Tibor, József Attila - díjas költő, író
Közreműködik: Pasabedo Zenekar, a Kaposvári Egyetem Művészeti Kar 2. éves hallgatói
IFJÚSÁGI - Diákmunka tájékoztató   INGYENES 🙂
Találkozzunk személyesen, tedd fel kérdéseid, és regisztrálj a Biztos Kész Diákszövetkezethez! Várunk téged 26-án szombaton 9.00-12.00 között a Kecskeméti Nagy Tescoban, majd 13.00-16.00 között a Kecskeméti Kis Tescoban.
9.30-tól:
A limitált létszám miatt regisztrációhoz kötött. Jelentkezz te is a Malom Központ facebook oldalán, a földszinti információs pultnál,vagy küldj egy e-mailt a neveddel a marketing@malom.hu e-mail címre.
Bemutatjuk nektek a Malom magazin első online verzióját és elbeszélgetünk arról, mit is ad nekünk a mai világban az online és az internet. Hogyan ​álljunk helyt egy olyan munkahelyen, ahol az internet és az online értékesítés az alfája és omegája a feladatkörnek?
10.00-től:
GYERMEK - Gyermeknap a Szórakaténuszban   INGYENES 🙂
Változatos, "szórakás" gyermekprogramok.
CSALÁDI - Muzsikál az erdő a Nyíri erdőben   INGYENES 🙂
Reggel 8.30-kor kerékpártúra is indul a helyszínre! Lesz helyi termékbemutató, gyermekfoglalkozások, kiállítás, bábszínház, gyermekkoncert, erdei séta, koncertek.
KULTÚRA - Régészet napja a Cifrapalotában   INGYENES 🙂
10-16 óráig Merinu Éva múzeumpedagógus vezetésével Régészeti kincsek nyomában járunk. A kézműves foglalkozáson avar kori övveretet, kardmásolatot és nyakéket készítünk.
14 órakor Dr. Wicker Erika régész, főmuzeológus tart előadást a Nagyurak és vezérek - Híres avar leletek a kiskunságban címmel.
10-14 majd 15-17 óráig Az Aranymonostor ereklyéje című filmet vetítjük.
Egy egész testet átmozgató alakformáló torna lesz, nem érdemes kihagynod!
15.00-től:
Belépő: 2490-től 3490 Ft-ig
A Minimaxon hatalmas sikerrel futó ismeretterjesztő Zenés Mesejáték egy felvonásos színpadi show-val, varázslatos hangulattal, vadonatúj dalokkal és látványelemekkel vár mindenkit ahol a nevetés garantált!
16.45-től:
JÓTÉKONYSÁGI - Fussunk együtt a Lánchíd utcai sportpályáért     INGYENES 🙂
Nevezési díj a futásra: 500 Ft
- 16:45 Gyülekező a FŐTÉREN a 0 km kőnél
- 17:10 Két szervező, Marton Szilveszter és Radics Tivadar önkormányzati képviselő köszöntik a résztvevőket és ismertetik a rendezvény célját
- 17:20 Közös bemelegítés GrandUP személyi edzőjével, Kertész Krisztával!
- 17:30-18:00 Futás: Főtér - Kápolna utca - Irinyi utca - Akadémia körút - Lánchíd Sportpálya, ahol végül egy kört futunk
- 18:10 Dr. Papp Zoltán mentős ismerteti a sport, azon belül a futás és a saját súlyos edzések betegségmegelőző hatását
- 18:15 A Kecskeméti Street Workout Team bemutatója
- 18:25 Parkour bemutató
- 18:40 Inverz együttes ad élőzenét
- Jótékonysági sütivásár (Minifánk)
- Fekvőtámaszverseny, kötélhúzó verseny
- Henna, arcfestés, csillám tetoválás a gyerekeknek
- Beszélgethetsz testépítőkkel és kérhetsz tőlük tanácsot is
- Találkozhatsz Galamb Csaba profi hosszútávfutó versenyzővel
- Jó zenék, jó hangulat
17.00-től:
SÉTA - Tempós séta a Szabadidőközpontban   INGYENES 🙂
4, 7 vagy 10 km-es távot gyalogolhatsz. Majd érzed, hogy mi esik még jól 😉 a tempót is mindenki saját magának választhatja meg. Nem kell bejelentkezni csak jössz a megadott helyszínre a megadott időben 😉 Vizet és 100 Ft-ot (belépő ára) hozz magaddal, és ha van, akkor a pulzusmérő órádat. (Bejárat a Nyíri út felőli oldalról)
17.30-tól:
Belépő: 1000 Ft
Ezúttal a csillagközi utazás lehetőségéről lesz szó. Az előadásból kiderül, hogy milyen módon lehetséges elutazni más csillagok bolygóira. Számos kérdésre keressük a választ: egyáltalán mely csillagok jöhetnek szóba és milyen messze vannak? Meddig tart az út, és milyen űrhajó konstrukciók léteznek? Vajon megépíthetők-e a kedvelt Sci-fi filmek űrhajói? Igaza van-e Hawkingnak, amikor azt mondja elkerülhetetlen, hogy az ember más bolygókat is lakjon a Naprendszeren kívül?
20.00-tól:
Belépő: 2000 Ft

Május 27. VASÁRNAP:

9.30-tól:
CSALÁDI - Városi Gyermeknap a Főtéren   INGYENES 🙂
KOROK és JÁTÉKOK – időutazás
Kalandos időutazásban elevenedik meg Mátyás király udvara, napjaink a török hódoltság idején, életünk a reformkorban. Megidézzük a „retro” korát, visszatérünk a jelenbe, majd előre tekintünk a jövőbe.
Színpadi programok, zenés gyermek műsor, élménydús játékok.
10.00-től:
Belépő: jegyár infó itt
CSALÁDI - Gyermeknap a Granadában   INGYENES 🙂
Mi gondoskodunk arról, hogy igazán felejthetetlen legyen gyermeke számára idén is a Gyermeknap! Május 27-én egész nap fergeteges rendezvénnyel várjuk a családokat a Granadában!
Belépő: 7000 Ft
Egy teljesen új világba vezetünk be, ahol megmutatjuk, hogy milyen sokféleképpen tudsz otthon kávét készíteni, ami végre nem lesz keserű! Átnézzük a 7 leggyakoribb otthoni kávékészítési hibát és azt, hogyan kerüljük el ezeket.
Program:
- Welcome drink (ilyet még biztosan nem ittál!!!)
- Bevezető kávéelmélet – a kávé története, fajtái – arabica/robuszta, szüret, feldolgozás, pörkölés
- ízhibák – Mitől savas, keserű, ízetlen a kávé? Mi erre a megoldás?
- Cupping (4 tételes vak kóstoló, nagyon izgalmas és tanulságos lesz)
- Saját kávé őrlése, készítése (kézműves kávé)
- Degusztáció: a kávé és a sütemény találkozása.
- Krémes, ízekben gazdag presszót készítünk a ROK-on, gyümölcsös filterkávét a V60-al és magasabb szintre emeljük a kotyogóst.
14.00-től:
CSALÁDI - Gyermeknap szeretet mozi az Otthon Moziban   INGYENES 🙂
Részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a regisztráció után kapod meg a belépőjegyed!
Gyermeknap alkalmából moziba hívjuk és várjuk a gyermeküket egyedül nevelő szülőket és gyermekeiket. Ha elváltál, egyedül maradtál és szeretnél egy kicsit kikapcsolódni a kicsi (kb. 12 éves korig) gyermekeddel, gyertek el az Ősember-Kicsi az ős, de hős! című animációs mesefilmre.
15.00-től:
Belépő: gyermek 750 Ft, felnőtt 1000 Ft, családi 3000 Ft
Merülj el a különleges hangszerek világában az egész családdal! Találd meg a közös ritmust, legyen meg a harmónia, próbálj ki új hangszereket és alakíts zenekart!
17.00-től:
CSALÁDI - Ezer Lámpás Éjszakája a Főtéren   INGYENES 🙂
Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan immáron 8. alkalommal kerül megrendezésre az Ezer Lámpás Éjszakája jótékonysági koncert- és programsorozatot országszerte. Családi- és gyermekprogramokkal, valamint a hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplőinek fellépéseivel várjuk az érdeklődőket. Civil sátrainkban a gyermekeltűnésekkel kapcsolatos felvilágosító programokra és látványos rendőrségi bemutatókra kerül sor. Az est fénypontjaként országszerte összesen 20 000 világító lufit engedünk a magasba, hogy megmutassuk az eltűnteknek a hazavezető utat.
FELLÉPŐK:
Room Service-Bryan Adams tribute band /HU/ Hivatalos (akusztik)
Patikadomb
Petruska
Singh Viki
Jó pihenést és szép hétvégét kívánunk! 🙂