Ingyenes hétvégi programok Kecskeméten

Erre a hétvégére kizárólag az ingyenes programokat gyűjtöttük össze nektek. A kikapcsolódás nem minden esetben múlik az anyagi lehetőségeken. Korábbi ajánlóinkban is kiemelten jelöltük az ingyenes lehetőségeket és bízunk benne, hogy ez alkalommal is találtok olyan programokat, amelyekért érdemes kimozdulni otthonról.

A hétvégi eseményeket megtaláljátok itt is!

Egész hétvégén:

Grand Prix és kiemelt országos díjugrató verseny

MNASZ Gokart Országos Bajnokság

A háromnapos rendezvény bőségesen kínál minden korosztály számára programokat. Hungarikum kiállítás és bemutatók, néptánc együttesek, tánccsoportok, citerazenekarok, népi játékok, népi kismesterségek bemutatója, kézműves foglalkozások, állatsimogató, lovaskocsizás, pecsétgyűjtő játék garantálja minden korosztály részére a kellemes időtöltést.
Első alkalommal mutatunk be filmeket a BIDF - Budapest International Documentary Festival programjából.
Több érdekes téma kerül előtérbe a négy kiválasztott film kapcsán.

Május 11. PÉNTEK:

9.00-től:
A következő Hordozós Klub a Születésünnep keretében kerül megrendezésre.
Témánk az újszülöttek hordozása lesz:
- Mikortól hordozható egy újszülött?
- Milyen eszközök közül választhatunk?
- Milyen pozícióban legyen a baba?
Szeretettel várunk, ha várandós kismama vagy és szeretnél felkészülni a hordozásra, vagy már kisbabával érkezel, vagy csak érdeklődsz 🙂 Várjuk az apukákat, nagyszülőket és természetesen a nagyobb testvéreket is!
10.00-től:
A gyermeknevelésről számtalan információt lehet találni, de egyre nehezebb eligazodni a sok jó tanács útvesztőjében. Laczi Ildikó zenepedagógus és 5 gyermekes édesanya és Leskovics-Ortelli Andera pszichológus és 3 gyermekes édesanya mesél arról, hogy lehet szeretettel és türelemmel nevelni úgy, hogy az anyuka se zavarodjon bele.
A rövid előadás után Laczi ildikó Manóta nevű zenés fogalakoztató programjával kedveskedik a kisbabáknak és az anyukáknak, miközben lehetőség van egyénileg, négyszemközt kérdéseket feltenni Leskovics-Ortelli Andrea tanácsadó szakpszichológusnak
17.00-től:
Hozd el kérdésed, főorvos úr megválaszolja! Az esemény előtt mindenkinek lehetősége van leírni a kérdését, melyet főorvos úr szóban megválaszol.
18.00-tól:
Az anyagi energiák látszólag maguktól működnek, de a valóságban mindig valamilyen értelem áll a háttérben. Semmi sem keletkezik magától. Valamiféle energia működése nélkül hogyan tudna a rózsa olyan csodálatos szirmot bontani egy bimbóból? A teremtő energiák olyan észrevétlenek és olyan művésziek, hogy hatásukra ez a szép virág egyetlen éjszaka alatt nyílik ki. Hogy miként is teremt a világ legnagyobb művésze, erre keressük a választ az előadás és az azt követő beszélgetés alatt. Tarts velünk, érdemes!
Belépődíj: Az előadás ingyenes, de kérjük, adományoddal járulj hozzá a terembérlet és a vegetáriánus ételkóstoló költségeihez.
Ezúttal is számíthattok közösségi pörgésre, hennára, illetve egy kis közös alkotásra az udvaron 😉 Az estét a Bálvány Utca koronázza majd 20:00-tól! A Bálvány Utca egy kecskeméti fiatalokból álló zenekar, akik a funky a country, a blues, a pop rock és egyéb irányzatok elemeit vegyítve adják elő saját szerzeményeiket. Gitár - Vitai Gergely, ének Szemenyei Vivien, basszus gitár Karlovszki Dávid és dobok Bodor Bálint.
Örökös házigazdánknak több mint 4 éve köszönhetünk fantasztikus pénteki és szombati bulikat egyaránt. Kaptunk tőle funky szettet, classic vonalat és természetesen napjaink legtáncolhatóbb house és mainstream slágereit is a saját habitusával, pozitív kisugárzásával fűszerezve. Ezen az estén úgy döntöttünk, hogy nem is akárkit, a legjobb barátját / kollégáját hívjuk meg mellé, akit Kecskeméten szintén nem kell bemutatni az underground house szerelmeseinek. Városunk és talán az ország egyik legtehetségesebb lemezlovasa, Pat Duff áll majd Szabi után a lemezjátszók mögé aki garantáltan falhoz fog csapni mindenkit sajátságos stílusával, dinamikus house szettjével!

Május 12. SZOMBAT:

9.00-től:
A legcsaládiasabb hangulatú lemezbörze a hírös városban Kecskeméten!
Várunk minden zeneszerető lemez, CD és kazettagyűjtőt az Ifjúsági Otthonban megrendezésre kerülő IV. Kecskeméti Lemezbörzén.
A látogatóknak 9 és 17 óra között lehetőségük lesz feltenni kérdéseiket a kertépítéssel, kertgondozással kapcsolatban a szakembereknek. A rendezvény nemcsak kiállításként, hanem piacként is működik. Megtalálható lesz minden, ami a virágültetéshez és gondozáshoz nélkülözhetetlen: vetőmagok, virágföld, szerves trágya, virágcserép, valamint egynyári növénypalánták is. A díszcserjék és díszfák sem hiányoznak a kínálatból.
Délelőtt a Hetény Vezér Vándorkupa várja a kispályás futball szerelmeseit és csapatait, délután pedig a Hírös Agóra Hetényi Közösségi Házában és udvarán kipróbálhatja a spinracinget, ju-jitsut, modern táncot, néptáncot, senior tornát, íjászatot, kosárlabdát, tollast és ping-pongot.
10.00-től:
A Gymstick Muscle-ben többféle fitnesz edzéselv egyesül: izomerő fejlesztés, izomerő-állóképesség, egyensúlyérzék, ízületi stabilitás, koordináció. Gyere és próbáld ki Te is! Amit hozz magaddal:polifoam és víz.

Május 13. VASÁRNAP:

10.00-től:
Csiribú csiribá, elővarázsoljuk nektek a legvidámabb gyereknapot! 🙂
Május 13-án gyermek programok, mesék, színházi zenés előadások, bűvészkedés, játékok, ajándékok, lufi, vidámpark, ugrálóvár, lovacskázás, ügyességi játékok, arcfestés, kézműves vásár, tűzoltó autó, kedvenc kutyakiállítás és vidám állatságok délelőtt 10 órától délután fél 7-ig! A rendezvény ingyenesen látogatható, a Vadaskertbe a szokásos jegyárak érvényesek.
Jó pihenést és szép hétvégét kívánunk! 🙂