19 klassz program a pünkösdi hétvégére

Aki Kecskeméten marad a hosszú hétvégén, annak sem kell unatkoznia! Kiválogattunk 19 érdekes programot, amire szerintünk érdemes figyelni 🙂

A hétvégi eseményeket megtaláljátok itt is!

Május 18. PÉNTEK:

9.00-től:
KULTÚRA/IFSÚSÁGI - Múzeumi Világnap a Cifrapalotában    INGYENES 🙂
A múzeumban dolgozó szakemberek interaktív előadásokon keresztül mutatják be, milyen tevékenységek zajlanak a múzeumi kulisszák mögött, rejtve a külvilág szeme elől. Az előadások közérthető nyelven zajlanak, vetítettképes bemutatóval, melynek során előkerülnek az egyes szakmák munkaeszközei, a múzeum régi gyűjteményi darabjai, újkeletű leletei, amelyek segítségével közelebb kívánjuk vinni, érthetőbbé tenni a múzeum titokzatos világát a látogatók számára.
16.30-tól:
Belépő: 400 Ft
Csimota tapogató, aprók tánca, kézműves foglalkozások, csutri bál és felnőtt táncház. Inoka Győző és zenész barátai szolgáltatják a zenét.
18.00-tól:
Milyen menő lenne, ha az Ifjúsági Otthon udvara tényleg otthon lehetne? Nagyon. Így hát most a Mezítlábas versenyre várunk Titeket! Mindenkinek a fantáziájára bízzuk, miképp dolgozza fel a mezítlábas kérdést, a slammerek azért menők lennének, ha vállalnák, hogy gátlásaikkal együtt ledobják a cipőket is, és szabadon, szabad talpakkal ismét fergeteges szövegekkel örvendeztetnek meg minket.
Belépő: nincs információ
A 2018 május közepén megjelenő "Hamvakból..." albumunk lemezbemutató koncertjének főpróbája.
Belépő: 4500 Ft
Az előadás témája: Az új nő és az új férfi jellemzői; nyitás a változásra; új dolgok születése. Az előadás után a résztvevők feltehetik kérdéseiket Somának, dedikáltathatják kedvenc könyveiket, illetve könyvvásárlásra is lesz lehetőség.
19.00-től:
Belépő: elővételben 2000 Ft, helyszínen 2500 Ft
Az őszi közös turné előfutáraként már tavasszal együtt koncertezik a két zenekar! Ne hagyd ki ezt az óriási bulit! Vendégzenekar a Döngölöm.

Május 19. SZOMBAT:

9.00-től:
Belépő: 6000 Ft/tárgy
Vintage legend, beton-és kőpaszta, moha effekt. Akár több tárgy is választható a május 19-én tartandó foglalkozáson! Te is meg tudod csinálni! Válaszd ki, gyere el, csináld meg, vidd haza és gyönyörködj benne otthon!
10.00-től:
Belépő: gyermek 750 Ft, felnőtt 1000 Ft, családi 3000 Ft
Lenyűgöző, zenés találkozás a MintaPinty Cirkusz fantasztikus fellépőivel: állatok és emberek, mindenféle szerzetek össze-vissza a porondon!
CSALÁDI/SPORT - 3 a magyar igazság-3 kihívás napja a Decathlonban   INGYENES 🙂
Rögbis, röplabdás és kosárlabdás kihívás. Izgalmas feladatok, szórakozás és sport.
Egy egész testet átmozgató alakformáló torna lesz, nem érdemes kihagynod. Minden mozogni vágyót várunk, tartozz Te is közénk! Amit hozz magaddal: polifoam, víz, törölköző. Izomláz garantált!
11.00-től:
Belépő: 1 db idei műsorfüzet felmutatása (a műsorfüzetet a Cassa-nal lehet 500 Ft-ért megvásárolni)
Lehet állatot simogatni, eszközöket kipróbálni, közös fotókat készíteni és dedikáltatni a világ legjobb artistáival. Vendégművészeink próbái is nyilvánosak lesznek ezúttal a program keretei között. Lesznek elefántok, oroszlánok, póni lovak, tevék és még sok egzotikus állat.
15.00-től:
TUDOMÁNY - 35 éves a Kecskeméti Planetárium   INGYENES 🙂
1983. május 17-én nyílt meg a Kecskeméti Planetárium, 35 évesek lettünk Itt-ott már megkopott a festék, de a majd 50 éves Zeiss ZKP-1 vetítő csak teszi a dolgát és minden nap elvarázsolja a látogatóinkat. Úgy gondoltuk, hogy megérdemel ez a vetítő, egy kis ünneplést. Ezért szeretnénk meghívni minden barátunkat, érdeklődőt egy közös délutánra, ide a Planetáriumba.
Nagy szeretettel várujuk 2018. május 19-én délután 15 órától kezdődő ünnepi rendezvényünkre.
Programterv:
15:00 Születésnapi lézershow, előtte köszöntőt mond Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere
16:00 Bolygók és csillagok - E. Kovács Zoltán előadása a csillagászat alapjairól
16.00-tól:
Előadó: Dratsay Ákos fuvolaművész, tanár
Közreműködnek: Ács Zsanett - fuvola, Csonki Flóra - oboa, Czere Nóra - klarinét, Halasi-Czalbert Tamás - fagott
Zongorán kísér: Madarász Éva
18.00-tól:
Belépő: 800 Ft
Május 19-én várunk mindenkit sok szeretettel a negyedik Tribal DUB Gathering-re!
19.00-től:
Belépő: 1000 Ft
Az Orion Dawn és a Headstock zenekarok dupla lemezbemutató turnéjának - amelyben állandó partner a ʙᴇʀʀɪʟᴏᴏᴍ ᴀɴᴅ ᴛʜᴇ ᴅᴏᴏᴍ zenész társulat is - kecskeméti állomása.
20.00-tól:
Belépő: 2000 Ft
Kecskeméten a BSW LIVE csapata - 70 perces élő, zenekaros nagykoncert!

Május 20. VASÁRNAP:

7.30-tól:
Szeretettel várlak egy ingyenes nyílt napra, ahol meg tudod tapasztalni, hogy mi is az a ThetaHealing.
Örömmel válaszolok minden kérdésedre. Bemutatom, hogy mi is az az ásás. Megtapasztalod, hogy mi az a negatív hitrendszer, amit elengedünk és betöltjük a pozitív hitrendszert. A program végén meditálunk és ebben a magasabb rezgésben teremtünk.
A terem befogadó képessége maximum létszáma : 15 fő

Május 21. HÉTFŐ:

16.00-tól:
CSALÁDI - Pünkösdi Vigadalom a Főtéren   INGYENES 🙂
A flashmobot követően tánccal és énekkel veszi kezdetét a vigadalom. A Bütykölőben virágkoszorút készíthetnek az érdeklődő családok, de lesz interaktív zenés folklórszínház, valamint táncház is, és idén is megválasztják a pünkösdkirályt és kiskirálynét. A jó hangulatról Gulyás László vándormuzsikus, a BaHorKa Társulat és a Ballószögi Kincsecskék gondoskodik.
18.45-től:
Gyere el egy kardiós sétára hétfőn este, ha jól esne megmozgatni tagjaid. A sétát különböző erősítő elemekkel tűzdelem meg, amik egy kicsit megemelik a pulzust. A séta és erősítő elemek váltakozásával ez egy remek intervall, zsírégető hatású edzés.
Kellemes időtöltést és szép hétvégét kívánunk! 🙂