Programok mindenkinek…hétvégi programajánló

Ezen a hétvégén számos ingyenes programot is találtunk nektek! 🙂 Bulizhattok például egy antikváriumban, a fiatalok karaokezhatnak az Ifjúsági Otthon pincéjében, részt vehettek anyák napi fotózáson, csatlakozhattok egy sétához a Szabadidőparkban, csillagokat leshettek a Planetáriumban...ugye ti sem maradtok otthon a hétvégén? 🙂 (ha esetleg koncertre mentek, akkor a lakáskulcsot ne hagyjátok el :-D)

A hétvégi eseményeket megtaláljátok itt is!

 

Április 20. PÉNTEK:

17.00-től:
Hasznos ötletek az otthoni tanuláshoz beszédproblémával, tanulási nehézséggel, diszlexiával küzdő gyermekeknek és szüleiknek.
18.00-tól:
Belépő: Az előadás ingyenes, de kérik, hogy adományoddal járulj hozzá a terembérlet és a vegetáriánus ételkóstoló költségeihez.
Nincs a teremtésben olyan ember, aki azt állíthatná, hogy őt senki sem irányítja. Legyen bármilyen fontos és befolyásos személyiség, mindenki fölött áll egy irányító." Hogy ki ez az irányító, erre keressük a választ az előadás és az azt követő beszélgetés alatt.
Gyertek el április 20-án pénteken este a Kóborló Könyvesbolt Antikváriumába és játsszatok, beszélgessetek, olvassatok, sétáljatok, bugizzatok - egyszóval ünnepeljétek velünk, és ország szerte több tucat könyvesbolttal! Ami lesz: ajándék zsebkönyv, értékes nyeremények, nagymamám pogcsája, tavaszi frissítő kicsiknek és nagyoknak, zene, játék, és persze könyvek, majd' végtelen mennyiségben. 🙂 Ja...és lesz koncert is, a Michelles zenél majd 21.00-től! A programokon a részvétel díjtalan, a Séramóra Trapp-Blog közreműködésével vezetett sétára viszont előzetes regisztráció szükséges! (Maximum 15 fő) Részvételi szándékotokat üzentben, e-mailben (koborkonyves@gmail.com), telefonon (70/269-0768) vagy személyesen üzletünkben is jelezhetitek.
IFJÚSÁGI - Karaoke night a KÖZ-térben   INGYENES 🙂
Kedves lányok és fiúk!
Újra itt az idő, hogy megragadjátok a mikrofont és énekeljetek! 😉
Pénteken várunk titeket sok szeretettel itt a 10Percben!
20.00-tól:
Belépő: 1000 Ft
Előzenekar a Kis Türelmet.
Belépő: 1000 Ft

 

Április 21. SZOMBAT:

9.30-tól:
Belépő: 1000 Ft (1 gyermek és 1 felnőtt részére)
Bábos, anyanyelvi családi játszóház Bogyó és Babóca, Boribon és Kippkopp történeteivel, verseivel… és önfeledt játék régi időkből való mackókkal, játékszerekkel, bababútorokkal, hintalóval, autókkal. Nosztalgia az anyának, apának – újdonság a babáknak! Ajánlott életkor: 1,5 – 3 éveseknek
10.00-től:
Szeretnél valami igazán egyedi, személyes ajándékkal előrukkolni Anyák Napjára és meglepni vele anyukádat? Készítsd el egyedi képeslapodat kitelepülésünkön profi fotósunk segítségével Kecskeméten a Malom Központban április 21-én 10 és 19 óra között, vagy ha nem tudsz részt venni, akkor online tervezőfelületünket is használhatod!
A Közösségi Terünk (Horváth Döme krt. 12.) előtt található teret fogjuk tovább csinosítani, megtisztítani, hiszen tavaly "örökbe fogadtuk". Lecsiszoljuk és újrafestjük a soron következő biciklitárolót és össze szedjük a szemetet, amit szétdobáltak, vagy idefújt a szél. 🙂 A jó időt már megrendeltük, de szükségünk lesz Rátok is! 😉 Eszközöket természetesen biztosítunk. Ha kedvet kaptál, gyere bátran, szeretettel várunk!
14.00-től:
Belépő: 7000 Ft (mely magába foglalja, a jegyzeteket, és az otthoni használatra kiválasztott esszenciális illóolajat)
A lélek evolúciója – a gondolatok természete avagy KI VAGYOK ÉN? Összefontuk, egymásba öleltük a coaching eszközeit az elme állapotának feltérképezésére, gondolati mintáink megismerését a jóga, a légzés és az illóolajak segítségével.
A workshop célja, felismerni, rálátni, hogy hogyan irányítanak bennünket a gondolataink – érzelmeink - az életünkben. Megismerni a félelem természetét, és azt, milyen eszközök állnak rendelkezésre, hogy segítsünk saját magunkon. Hogyan ébreszthető, éleszthető fel az önszeretet, és miért fontos.
16.00-tól:
Szeretettel várunk mindenkit az Ittzés-Mudrák család Montázs estjére április 21-én, szombaton 16.00 órakor a kecskeméti Katona József Könyvtár nagytermébe. Vidámságban és zenében nem lesz hiány!
Belépő: 9000 Ft
Cannelonit, töltött tésztát készítünk húsos és zöldséges töltelékkel, és egy mandulás, amaretto likőrös, mascarpone sajtos desszertet, amivel büszkén várhatod majd te is vendégeidet!
17.00-től:
Belépő: 1800 Ft
Bernáth Krisztina előző hónapban különleges útmutatót adott a női lét és a nők kollektív képességeinek mélyebb megismeréséhez. Ezt az előadást és kötetlen beszélgetést az "Anya-lánya kapcsolataink" és "Felelősség felvállalás" témakörrel folytatjuk. Bernáth Krisztina: Légzés tréner, transzrelaxációs tréner, párkapcsolati coach, a Magyar Transzperszonális Légzés Intézet társalapítója.
SÉTA - Tempós séta a Szabadidőparkban   INGYENES 🙂
A hosszú, tempós séták két szinten fejtik ki jótékony hatásukat: a fizikai test és a szellem(elme) szintjén.
A séta zsírégető hatása, abból adódik, hogy hosszú ideig alacsony intenzitású mozgást végzünk és ilyenkor a test a mozgáshoz szükséges energiának nagy részét a zsírpárnákból fedezi.
A sétának van egy meditatív jellege is, ha valaki csendben sétál és saját belső világába elmerülve átadja magát a természetnek és a jelennek. Nem kell bejelentkezni csak jössz a megadott helyszínre a megadott időben 😉 Vizet és 100 Ft-ot (belépő ára) hozz magaddal, és ha van, akkor a pulzusmérő órádat. (Bejárat a Nyíri út felőli oldalról)
19.00-től:
Belépő: elővételben 1500 Ft
Egy valódi energiabomba zenekar, amely az elmúlt évek alatt már ezerszer megtáncoltatta a közönséget a Balti-tengertől az Atlanti óceánig. Legyen utcán, klubban vagy fesztiválon a Bohemian Betyars örömzenéje, magával ragadó ritmusai kizökkentenek a hétköznapokból, és beledobnak az önkívület mélyvizébe, pont úgy ahogy azt kitervelték.
Csak egy kis személyes...nekem már volt alkalmam Bohemian Betyars koncerten annyira ugrálni, hogy elhagytam a lakáskulcsom 😀 - a szerk. 🙂
19.30-tól:
Belépő: előre jelentkezve az esemény vagy a Közösségi Ház Facebook profilján 600 Ft, a koncerten a helyszínen 800 Ft.
A Jaggers zenekart már a TV-ből is ismerhetitek. Most szombaton pedig élőben is megleshetitek, hogyan játszanak! 🙂
20.00-tól:
CSILLAGOK - Csillagászat napja a Planetáriumban    INGYENES 🙂
A Kecskeméti Planetárium és az MCSE Kiskun Csoport is csatlakozik az idei Csillagászat Napjához. Ebből az alkalomból április 21-én este 20 órától várjuk az érdeklődőket a Planetárium elé, egy kis távcsöves bemutatóra és lézeres csillagkép ismertetőre. A programunk természetesen ingyenes, viszont CSAK DERÜLT IDŐBEN lesz megtartva!!!

Április 22. VASÁRNAP:

9.30-tól:
Belépő: 10 000 Ft
Ugye vannak álmaid? Titkosak, dédelgetettek, vagy olyanok, amiket talán már el is felejtettél. Lehet, nem is emlékszel rá, hogy voltak álmaid, vágyaid. Most itt az alkalom, hogy újra találkozz velük! Segítőnk egy magyar népmese lesz, keressük, kutatjuk az álmainkat! (És közben azt is megtanuljuk, mi kell ahhoz, hogy méltó királyai legyünk a birodalmunknak!)
Vaskor Gréta vagyok, meseterapeuta.
Belépő: 6000 Ft
9:30-10:30 jóga óra az első emeleti napfényes, körpanorámás teremben
10:30-14:00 Szaunamesterrel vezetett szaunázás, wellness
Majd 15 óráig fogyaszd el a hotel Bistorant étteremében a finom ebédet.
10.00-től:
Belépő:
10:00 - 16:00 - Madárbefogás, gyűrűzés és szabadon engedés 10:30 - 11:00 - Látványetetések: örvös medvék, rézusz makákók, csacsik 11:15 - 12:00 - Kígyó simogató 14:30 - 15:00 - Látványetetések: rókák és sarki róka, kapucinus majmok, teve 15:30 - 16:00 - Kígyó simogató
Ezenn a napon a hozzánk érkező látogatók érdekes hálós madárbefogást, madár meghatározást, gyűrűzést, majd a madarak szabadon engedését tekinthetik meg a Vadaskertben, miközben lehetőség nyílik a szakemberrel történő beszélgetésre is. A lelkes állatgondozók látványetetésekkel készülnek, amely során a gyerekek és a felnőttek is etethetnek állatot.  Akik még több izgalomra vágynak, azok hüllőkkel ismerkedhetnek testközelből.
Programokban gazdag, szép tavaszi hétvégét kívánunk nektek! 🙂