Különleges kecskeméti programok a hétvégére

Ezúttal nem tartalmaz minden hétvégi programot az ajánló! A hétvége eseményeiből a - szerintünk - legérdekesebbeket ajánljuk most figyelmetekbe. Klassz zenekarok, érdekes beszélgetések, kiállítások, családi programok, kézműveskedés és színház is befért a különlegességek közé. 🙂 Ha kihagytunk valami igazán érdekes dolgot, akkor írjátok meg nekünk Facebook kommentben! 🙂

A hétvégi eseményeket megtaláljátok itt is!

Egész hétvégén:
Színművészeti Egyetemek Találkozója Kecskeméten, színházi előadások és kísérő programok.
Ragtime és jazz minden mennyiségben a Hírös Agórában.

Március 23. PÉNTEK:

15.00-től:
A kiállítás segítségével szeretnék ismertté tenni a város pedagógusának, Leviczky Józsefnek az intézményünknek ajándékozott több mint 200 db tárgyból álló, Kecskemét múltját idéző néprajzi gyűjteményét. A reprezentatív gyűjtemény mellett a jellegzetes kecskeméti suba motívumát is be kívánjuk mutatni az eredeti viselet kiállításával és a tovább élés, a megőrzés mai lehetőségeinek feltárásával. A kiállítást megnyitja: Leviczky Cirill, Önkormányzati képviselő, a Városstratégiai Bizottság elnöke.
Közreműködnek:
zene: A Kodály Iskola citerazenekara
tánc: Böde István és Böde-Harkai Csilla
17.00-től:
Belépő: nincs információ
Kerekasztal beszélgetés a városban élő zománcművészekkel, a kecskeméti Nemzetközi Zománcművészeti Alkotótelepek, a Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely és kortárs gyűjteménye létrejöttének körülményeiről, szerepéről életpályájuk alakulásában. + Zománc Fresh időszaki kiállítás.
Belépő: 8000 Ft (amely az anyagköltséget is tartalmazza)
A résztvevők két, különböző nehézségi szintű képből választhatnak. A program végén a kész alkotás haza is vihető. 🙂
Belépő: 3500 Ft
Szeretettel várnak minden  kedves érdeklődőt a következő alkotói délutánra, ahol egy igen praktikus tároló dobozkát lesz lehetőség elkészíteni. Az alkotás öröme a kulcsszó! :)Alap varró tudás elegendő.
18.00-tól:
Érdekel a költészet? Akár igen, akár nem, Simon Márton bevezet téged a költészet rejtelmeibe. András Tamara fiatal költő mutatja be egy művét és beszélünk vele arról, hogy mi az életében a művészet és hogyan akar elindulni ezen a pályán, ha egyáltalán el akar. Mindezek után egy zenés blokkal zárunk a Living Room zenekarral, akik szintén bemutatkoznak és elmondják, mit jelent számukra a zene. Később pedig lesz egy beszélgetés, ahol olyan kérdésekre próbálunk meg válaszolni, hogy honnantól számít egy slam vagy egy zeneszám művészetnek, mi is maga a művészet, mit jelent nekünk, nektek.
A létszám korlátolt, így minél előbb jelentkezzetek az eseményre, hogy ott lesztek!
20.30-tól:
Belépő: 800 Ft

Március 24. SZOMBAT:

9.30-tól:
Belépő: 1000 Ft (1 gyermek és 1 felnőtt)
Bábos, anyanyelvi családi játszóház Bogyó és Babóca, Boribon és Kippkopp történeteivel, verseivel… és önfeledt játék régi időkből való mackókkal, játékszerekkel, bababútorokkal, hintalóval, autókkal. Nosztalgia az anyának, apának – újdonság a babáknak! Ajánlott életkor: 1,5 – 3 éveseknek.
10.00-től:
Belépő: 800 Ft
A foglalkozásokon az óvodát megelőző korosztály zenei nevelésére kapnak mintát a szülök, a kodályi elvek alapján. Szeretettel várunk a Ringatóra már néhány hónapos gyerekeket is és minden olyan anyukát, apukát, nagyszülőt, aki szívesen énekel, játszik együtt a kicsinyekkel, oldott, szeretetteli légkörben.
Mechanikus játékok bemutatója és készítése Paksi Imre nyugalmazott nevelőtanár vezetésével. Készíthettek: dupla szélforgót, papír propellert és papír kaleidoszkópot.
15.00-től:
CSALÁDI - Tintaló Cirkusz a Szórakaténuszban   INGYENES 🙂
A Tintaló Társulás előadása, mechanikus bábos szerkezetek interaktív bemutatója.
17.30-tól:
Belépő: 1000 Ft
Vajon miért fontos az emberiségnek más bolygók lakhatóvá tétele? Hogyan valósítható meg ez, és milyen akadályok tornyosulnak elénk? Egyáltalán mely bolygók jöhetnek szóba a Naprendszerben? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat az előadás egy izgalmas, érdekes power point prezentáció keretében.
18.00-tól:
Egy virtuális tér, ahol a kiscicáktól az oktatásig minden megtalálható. De mit is nevezünk YouTube-kultúrának? Tényleg hanyatlik a YouTube? Mik is azok a YouTube-drámák? Mi is az a rant, vlog, gameplay, tutorial, unboxing, vagy van-e egyáltalán értelmük? Hogyan férhet meg egymás mellett egy „Mi van a táskámban?” és egy ismeretterjesztő videó? Ki a hibás? Vagy beszélhetünk egyáltalán hibásokról? Csomor Balázs (CsChannel), illetve Nagy Márton és Tóth Márk (FanMadeMaker) idegenvezetésével kaphatunk választ a kérdéseinkre!
20.00-tól:
Belépő: nincs információ

Március 25. VASÁRNAP:

9.00-től:
Belépő: 8000 Ft
Húsvéti foglalkozásunk alkalmával nem csak a már megszokott fára, hanem ÜVEG felületre is fogunk dolgozni! A country stílusú ajtó díszünket pedig tojás héjjal dekoráljuk majd! Unatkozni nem fogunk abban biztos lehetsz!
15.00-től:
Belépő: 3000 Ft
Ez a mozgásforma attól más és egyedi,hogy olyan gyakorlatokat,mozdulatokat tartalmaz,ami segíti az energia rendszer feltöltését.Azáltal,hogy feltölti a rendszert,átragyogtatja sejt szinten a szervezetet.Ad egy stabilitást,ami kihatással van testre és lélekre egyaránt,ezáltal tisztítja az élet területeinket.
15.30-tól:
Belépő: 1800 Ft (nagyszülő pároknak 3000 Ft/pár)
Feltérképezzük a nagyszülőségben rejlő lehetőségeket, kihívásokat és szépségeket a "Generációs SWOT- elemzés" segítségével.
A hétvégén már egy kicsit jobb idő várható, több lesz a napsütés is. Mindenkit biztatunk egy kellemes sétára a városban, az arborétumban vagy a szabadidőparkban!