Mozgásmeditáció – a lélek edzése

Megszületni Önmagukból

(LEMangURIA Mozgásmeditáció)

„ Az élet halad egyik pillanattól a másikig. Az egyik percnek el kell múlnia, hogy a másik maradéktalanul kibontakozhassék. Az élet sohasem mozdulatlanság, nem feltartóztatható és konzerválható. Az élet szépsége, boldogsága és értelme a változás.” (Peter Lauster)

 

A terembe lépek, lázas gondolatok cikáznak fejemben.  Ma vajon mit mutat meg magából a lelkem? Milyen mozdulaton keresztül? A társaim takarítanak, seprű, felmosó. Mások a gyertyákat gyújtják meg, s ahogy telnek sebesen a percek egyre nagyobb a nyugalom. A felmosó vize a tisztaságot árasztja és az ablakokon árad be a frissesség. A türelmet gyakoroljuk, míg szárad a terem padlója, hogy beléphessünk mindannyian a tiszta térbe, ahol önmagunkon dolgozhatunk. Valaki füstölőt gyújt, mely illata a lelkünket közelebb húzza egymáshoz. Aztán felcsendül a halk, bizsergető zene. MEGÉRKEZTÜNK!

LEMangURIA foglalkozás van!!! 🙂

mozgásmeditáció
mozgásmeditáció
A tiszta térben immáron csukott szemmel állunk, várva megérkezésünket önmagunkba. Tanítónk melegséget árasztó hangjával vezet befelé. Érzékeljük a csendes, sokszínű gondolatot, légzésünk figyelmével követve a megérkezés pillanatait. Így tanuljuk a magunkra figyelést és ezáltal a másokra figyelést is.
A hangolódó gyakorlat felkészíti és összekapcsolja a tudatunkat, érzéseinket, gondolatainkat, testünket a mozdulásra.
Együtt indulunk Útnak…
Együtt mozdulunk, mégis külön. Egy térben táncolva haladunk ki-ki a saját mag(j)át felfedező ösvényen. A mozdulás természetesen születik, nem koreografált. Szabadon mozdulunk, amit teszünk, érzünk, megélünk ebben, az a tiszta valóságunk/igazságunk. Mozdulatunk a lelkünk szája, hangja, mely által informálódunk, mi rejlik odabent, mi bújik meg ott, ahova a racionalitás már nem ér el.

Egy forgás, egy lépés előre vagy hátra, a csípő mozgása vagy a karok mozdulata, mind az utunk részei, melyben megéljük és felszínre hozzuk sérelmeinket, fájdalmainkat, vágyainkat, örömeinket. S ezeket tisztelettel elfogadjuk. A közösség megtartó energiái, biztonságot adnak  lelkünknek, hogy bátorságunkat és erőnket felszínre hozva, merjük  megengedni  önmagunk legbensőbb látását, hogy ami ott van, megmozdulhassuk, átélhessük és tanulhassunk az így szerzett tapasztalatokból.

mozgásmeditáció
mozgásmeditáció

A feladatok után általában jól esik beszélni a megélésekről és jól esik hallgatni másokat, tanulságokat keresni, új látásmódokat felfedezni társaink beszámolójából. Ám, a szabadság itt is megjelenik, hisz mindenkinek a saját belső útja ez, amit megél, meg is tarthatja magának. Amikor kitáncoltuk, felismertük, amit ott és akkor kellett, kézen fogva körbeállunk, így mondunk búcsút egymásnak.

Gyere el és próbáld ki a LEMangURIÁT, hogy mindezt átélhesd, hogy olyan képességeidet fedezhesd fel, melyek erődet, egészségedet, kreativitásodat felszínre hozva adják meg a változást életedben.

Kedves leendő Társaim ezen az Úton, szeretettel ajánlom Nektek ezt az izgalmasan újszerű,  Önmagunkból Születést!

Első alkalom időpontja: 2018. 03. 02. 18.00-20.00

Helyszín: Eyva Ház

Cím: 6000, Kecskemét Hoffmann János u. 10.

Részvételi díj: minimum 500 Ft, maximum 4000 Ft adomány.

További információ: Schaáf Noémi (Facebook)

Ide kattintva elérhető az esemény Facebook oldala

e-mail: noncsi18@gmail.com