Fedezd fel a hétvégi programokat

Ezen a hétvégén a szokásosnál is több programlehetőség közül választhattok Kecskeméten. Kiemelten ajánljuk figyelmetekbe a vízilabda mérkőzéseket...szerintünk a fiúk nagyon várják a hazai szurkolókat! - mi pedig nagyon várjuk a fiúkat 🙂 - Koncertből, kézműves programokból és kultúrából sem lesz hiány.

A hétvégi eseményeket megtaláljátok itt is!

Február 16. PÉNTEK:

10.00-től:
Belépő: 500 Ft/alkalom, 1800 Ft/bérlet (a bérlet 4 alkalomra érvényes)
Testi, szellemi frissességünk megőrzéséért magunknak is tennünk kell. A szeniortánc foglalkozáshoz nem szükséges sem előzetes tánctudás sem táncpartner. Az új lépések megtanulása intenzív koncentrációt kíván, elősegíti az idegpályák "olajozását".
16:30-tól:
Belépő: 5600 Ft/4 alkalom, 10 400 Ft/8 alkalom
A műhely a képző- és iparművészeti tevékenységek iránt érdeklődők számára a különböző zománctechnológiák elsajátítását és gyakorlását teszi lehetővé. A 2 heti rendszerességgel tartott foglalkozások során – inspiráló témákkal kiegészítve – alkalom nyílik a festő-, huzal-, sodrony- és rekeszzománc technikák elsajátítására.
Belépő: 400 Ft
Csimota tapogató, aprók tánca, csutri bál, koncert és felnőtt táncház.
17:00-től:
Vendég: Háy János író, festő, illusztrátor
Beszélgetőtárs: Füzi László irodalomtörténész, szerkesztő
18:00-tól:
Belépő: 1200 Ft
Beöltözni ér, mivel jutalom jár a kreatív jelmezeknek!
Belépő: 800 Ft
A zenekar a '60-as években fénykorát élő, sokunk által kedvelt instrumentális gitárzenét játssza. Koncertjeikre jellemző a tiszta, harmóniadús hangzás, főszereplő a gitár, a gitár és a gitár. A zenekar visszahozza számunkra a Shadows, Ventures, Spotnicks népszerű slágereit, valamint más érdekességeket.
18 órától várunk Titeket szeretettel, hangulattal, majd 18:30-tól indul a verseny, melynek témája Kecskemét. Kétfős zsűri pontozza majd az elhangzott szövegeket, kilétükre hamarosan fény derül 😉 A legjobbaknak természetesen jutalom is jár a taps mellé!
Buzi vagy homoszexuális? Hol nyílt a Molly Klub? Kik voltak a tribádisták, és az uránisták? Kire mondták, hogy kenguru, titkosilona, öcsigörl? Milyen a butch nő? Kik a lipstick leszbikusok és a szakállas lányok? Élhet bárki levendula-házasságban? Mióta gay a meleg? Nagy Sándor (Háttér Archívum) kultúrtörténeti előadása arról, milyen kifejezéseket használtak az LMBT+ emberek(re) az elmúlt évszázadok során.
Belépő: Az előadás ingyenes, de kérjük, adományoddal járulj hozzá a terembérlet és a vegetáriánus ételkóstoló költségeihez.
Először is meg kell értenünk,kik vagyunk.Ez a test vagyok, vagy esetleg valami más? Ez az első kérdés.Egy ideig kisgyerekek vagyunk, aztán nagyobbak leszünk, fiatalemberré növünk, majd öregember lesz belőlünk.Így váltogatjuk a testünket. Ez tény mindenkire vonatkozik.Ha valaki behatóan tanulmányozza a Bhagavad-gítát, lelki tanulmányai elkezdődnek.
18:30-tól:
Belépő: 1500-2000 Ft hozzájárulás
Improvizatív koncert, meditáció, ősi dallamok, ősi hangszerek.
19:00-től:
Belépő: elővételben 1500 Ft, helyszínen 1900 Ft
Vendégzenekarok: Záróra, Dying Wish
19:30-tól:
1924-ben alapították meg az első amerikai homoszexuális szervezetet Chicagóban. Mi jellemezte az ún. homofil mozgalom korát? Mi minden történt a negyvenes, ötvenes, hatvanas években? Milyen fontos események előzték meg a nagyhatású Stonewall-lázadást? Hanzli Péter történész előadása.
20:00-tól:
Belépő: 1800 Ft
Vendégzenekar: Follow the Flow
Belépő: napijegy 1500 Ft

Február 17. SZOMBAT:

8:00-tól:
11 zenekar koncertje. A két kecskeméti zenekar: Sehonnai, Bálvány utca.
8:30-tól:
Röplabda mérkőzések egész nap. Az amatőr csapatok várják a nézőket és a szurkolókat!
9:00-től:
KIÁLLÍTÁS - Magvas nap az Ifjúsági Otthonban   INGYENES 🙂
Ez a nap remek alkalom arra, hogy sok jó ember nagy helyen elférjen, saját vetőmagokat és gondolatok cseréljen, tanuljon, ismerkedjen kis- és nagykertészekkel, a mezőgazdaságban jártas szakemberekkel. Persze lesz gyereksarok, ahol a cseppek társasokkal játszhatnak és kézműveskedünk is velük.
9:30-tól:
JÓTÉKONYSÁG/FUTÁS - 5. Farsangi jelmezes Jótifuti   INGYENES 🙂
Programunk az előző évekhez képest változatlan: a "Szerpentin futás" és az azt követő "Palacsinta party" után akiknek még van kedve, ideje, velünk tarthat az Arborétumba 3,6,9 km.-t futni, a bringás szekciónk pedig teker majd egyet. Pontos infókat a helyszíni tájékoztatás során kaptok majd. Gyülekező a 0 km kőnél a városközpontban.
10:00-től:
Belépő: 800 Ft
A Ringató Kodály útmutatásait követi, élő énekszóval, hangszerjátékkal, nagyrészt a magyar néphagyományból merített zenei anyaggal mutatunk mintát a szülőknek a családban történő zenei nevelésre, kisebb részben más népek dalai hangzanak el magyar költők verseivel, és értékes, komponált gyerekdalok.
Adj vért és ments meg 3 életet! Megajándékozunk önzetlenségedért! Minden véradó egy müzli szeletet, egy ízesített vizet és egy 10%-os kedvezményre jogosító kupont* kap, valamint a véradást követően a véradók között kisorsolásra kerül egy 5.000 Ft-os ajándékkártya!
14:00-től:
Belépő: 3000 Ft (ez egy db egységes workshop csomagot takar, ezt az egységcsomagot gyermekeddel közösen is feldolgozhatod)
Neked sem mindegy, hogyan indul a reggel!
Dobd fel a reggeli kávézások, teázások hangulatát saját készítésű bögrével, tányérral.
15:00-től:
Belépő: 9000 Ft
Nyers vegán étel- és desszertkészítő workshop a Vitál Élőételbár, és a Bodzakert közös szervezésében. A Vitál Élőételbár csapata a nyers, élő ételek izgalmas világát a Bodzakert tágas tankonyhájába varázsolja.
SÉTA - Tempós séta a Szabadidőközpontban   INGYENES 🙂
Csak elindulni lesz nehéz. Mikor már rovod a köröket, a hideg ellenére is jól fog esni ez a kis délutáni testmozgás 😉
Rétegesen öltözködj plusz sapka, kesztyű. Hozz magaddal 100 Ft-ot (a belépő ára) és vizet.  15:00 órakor találkozunk a Szabadidőközpont területén a domb lábánál, ahol pár percben elmondom, hogy mi lesz a táv és mire érdemes majd figyelni séta közben.
16:00-tól:
Belépő: 2000 Ft gyerekeknek, 2500 Ft felnőtteknek
Titkos vendég Török György bábos-gitáros. Égbőlpottyant szerepjáték jelmezek-díszletek nélkül, szárnyaló képzeletünk és játékos kedvünk mégis benépesíti a színpadot és a nézőteret egyaránt.
CSALÁDI/KÉZMŰVES - Kézműves családi délután a Bozsó Gyűjteményben    INGYENES 🙂
Városunk gyönyörű épületdíszei, gipszstukkói ihlették az alkotófoglalkozást, amelyen résztvevők gipszet önthetnek, festhetnek, antikolhatnak, és végül mindenki haza is viheti saját kecskeméti angyalát - mármint az elkészült alkotást (is)! Minden korosztályt szeretettel várunk: egyedül, párosan, családdal is! A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a bozso.muzped@gmail.com-ra küldött üzenettel.
17:00-től:
A Bozsó Gyűjtemény ad helyett a Családok éve 2018, ahogy én látom a családomban című általános és középiskolás fiatalok körében meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésének. A legjobbaknak járó díjakat Szemereyné Pataki Klaudia polgármester adja majd át a beküldött pályamunkákból rendezett tárlat megnyitóján.
20:00-tól:
Belépő: elővételben 3000 Ft, helyszínen 3800 Ft
Belépő: 2000 Ft
Belépő: 1000 Ft
Két kecskeméti banda újra együtt hazai pályán!!! A Svnseas pedig első alkalommal a hírös városban!

Február 18. VASÁRNAP:

11:30-tól:
Belépő: 2000 Ft
15:00-től:
Belépő: elővételben 2300 Ft, helyszínen 2500 Ft
18:00-tól:
Belépő: 1400 Ft
Zenél: Impulzus zenekar
A sok lehetőség közül biztosan ti is találtok kedvetekre valót...ne maradjatok otthon! 🙂