Karácsony előtti őrület vagy programdús hétvége?

Minél inkább közeledik a karácsony, annál inkább egyfajta "karácsonyi stressz" kezd eluralkodni sokunkon. Rengeteg kérdés kavarog a fejünkben: Mindenkinek megvan a karácsonyi ajándék? Mikor fogom kitakarítani a lakást? Hová raktam az égősort és vajon működik-e még? Mit fogok felvenni a karácsonyi party-ra (nincs egy göncöm sem 🙂 )? Csomagolópapír, cellux, masni, ajándékkártya? Megint ferde lesz a fenyőfa? Mindent beszereztem a karácsonyi menühöz? Visszatérve a címben feltett kérdéshez, mi az utóbbira szavazunk! Ebben az évben nem fogunk megőrülni, tudjuk, hogy úgyis minden rendben lesz. 🙂 Azért is készítettük el ezt a programajánlót, hogy egy kis kikapcsolódásra biztassunk benneteket ezen a 7végén! (Elég lesz csak a jövő héten megőrülni... 😀 )
A hétvégi eseményeket megtaláljátok itt is!

December 15. PÉNTEK:

17.00-től:
Belépő: 1500 Ft
Ezen a 90 perces Pilates órán a gyakorlatokat egy hosszabb, gyertyafényes relaxációval és nyújtással zárják.
IFJÚSÁGI/JÓTÉKONYSÁG - Játékgyűjtés a Spartacus Sportkör és Közösségi térben   INGYENES 🙂
Vidd magaddal megunt, de még jó állapotban lévő játékaidat, hogy együtt szebbé tehessétek a rászoruló gyermekek karácsonyát. A kezdeményezés kiindulópontja egy városi jótékonysági kihívásnak, melyet az Új Nemzedék - Kecskeméti Közösségi Tér indított el. Az akció végrehajtásakor meghívunk 3 helyi szervezetet/csoportot, akik egy-egy saját jótékonysági vagy önkéntes tevékenységgel társulnak, majd Ők is kihívnak 3-3 szervezetet/csoportot.
Belépő: 6900 Ft
Menü: Borleves habgaluskával, Halpaprikás juhtúrós sztrapacskával, Gesztenyés rakott palacsinta narancsöntettel
18.00-tól:
FLASHMOB/KÖZÖS ÉNEKLÉS - Énekel a világ! - Öröméneklés a Főtéren   INGYENES 🙂
Csatlakozzatok a 2017. december 15-én, pénteken 18.00 órakor kezdődő ÉNEKEL A VILÁG! kezdeményezéshez!
A Kodály Év tiszteletére a Kecskeméti Téli Fesztivál alkalmi kórusával Kecskemét Főterén elénekeljük a "Röpülj páva" és "A juhásznak" kórusműveket. Ebben az időpontban velünk egyszerre, egy időben, a világ számtalan pontján ugyanezt a két dalt éneklik majd alkalmi vagy régtől összeszokott, amatőr vagy profi kórusok. GYÜLEKEZŐ 17.40-kor a Kecskeméti Téli Fesztivál színpada előtt!
Belépő: 2900 Ft
A közel 2000 hektáron elterülő Szekszárdi Borvidék legnagyobb területtel rendelkező borászata a Twickel Szőlőbirtok.
Korábban Liszt Pincészet néven esetleg már találkozhattál boraikkal. A vállalkozás tulajdonosa 1993 óta báró Twickel György, akinek eltökélt törekvése a magas minőség elérése és fenntartása. A tulajdonos édesanyja Zichy Mária Terézia grófnő. Ezen az estén elsősorban a vörös borok szerelmeseinek kedveskednek, de azért a fehérek, valamint a rosé is helyet kaptak a borsorban.
19.00-től:
KONCERT - Patikadomb koncert a Főtéren   INGYENES 🙂
A Patikadomb elektronikus zenéje észrevétlenül lopózik a fülünkbe, szövegei tele vannak érzésekkel, szerelemmel, ahogyan ezt kell...Igazi randizós koncert lesz. Menjetek egyedül, vagy párban. A szerelem itt bontakozik.
Belépő: 1500 Ft
Pihenj meg, lazíts az ünnepek előtti előkészületek, bevásárlások közepette, töltődj fel a hangtálak és a gongok frekvenciáival! A hangfürdő energetikai tisztulást hoz, relaxációs élményt nyújt és elősegíti az öngyógyító folyamatokat.
21.30-tól:
Belépő: elővételben 900 Ft, helyszínen 1200 Ft
Év végén még a karácsonyi bejgli roham előtt egy kellemes, táncos estére invitálnak benneteket.
22.00-től:
Belépő: még nincs infó
Belépő: éjfélig 1500 Ft, utána 2000 Ft

December 16. SZOMBAT:

9.00-től:
CSALÁDI/JÓTÉKONYSÁG - Jótékonysági nap az EYVA-Házban
Belépő: programonként változó
Programjaik teljes bevételét az ”Együtt a kecskeméti családokért egyesület”-nek ajánlják fel.
09:00-10:00 Maminbaba Sziszivel
10:00-12:00 108 napüdvözlet Berényi Zsuzsival
10:00-12:00 Nálatok ki viseli a nadrágot? Előadás, workshop és meditáció Kovács Fatimével
12:00-15:00 "Könnyed ünnepek" Horváth Éva Access
15:00-16:00 Flow jóga Molnár Katával
15:00-16:00 Hála meditáció Gyulai Évával
16:00-17:00 GONG jóga és relaxáció - Lajos Renáta és Mark Dervish
10.00-től:
Belépő: Műhely és múzeumpedagógiai foglalkozások: 3 éves korig díjtalan, 3 éves kortól: 450 Ft/fő, Aprók Tánca: 1 éves kortól: 450 Ft/fő
Belépő: a kézműves programok díja 350 Ft/db/fő
3-14 éves gyermekeknek ajánlott kézműves programok.
Választható kézműves tevékenységek:
- karácsonyfadíszek készítése papírból, textilből vagy dekorgumiból
- pom-pom díszek készítése
- mikulás, hóember vagy angyal hűtőmágnes
- karácsonyi ajándékkísérő kártyák készítése
Belépő: 800 Ft
A foglalkozásokon az óvodát megelőző korosztály zenei nevelésére kapnak mintát a szülök, a kodályi elvek alapján. Szeretettel várnak a Ringatóra már néhány hónapos gyerekeket is és minden olyan anyukát, apukát, nagyszülőt, aki szívesen énekel, játszik együtt a kicsinyekkel, oldott, szeretetteli légkörben.
Belépő: tájkép festés 10 000 Ft, családfa kép+egyedi képkeret+kötésminta 5000 Ft
Készíts egy egyedi alkotást családodnak a szeretet legszebb ünnepére!
Ismerkedés a tájképfestészet technikájával – szakkör keretein belül
Tedd próbára ügyességed! Bontakoztasd ki a benned szunnyadó kreativitást, szín- és szépérzéket, új meglátásokat!
Fesd meg és vidd haza! Tetszésed szerint megalkotott 1 db vászon festményt ajándékba kapod! Ecsetről, festékről gondoskodunk! A szakkört vezeti: Márki Nóra Jázmin
Ha szeretnéd megtanulni a különböző kézműves technikákat, praktikákat, trükköket, tarts velünk!
1. Egyedi családfa, képkeretek, és karácsonyi díszek készítése
2. „Egy sima – egy fordított” a kötésminták alapjainak folytatása
Készítsd el, és vidd haza! Az alapoktól indulunk. Tetszésed szerint megalkotott 1 db Családfa képet és Egyedi fa képkeretet a Kötésmintával ajándékba kapod! Gyermekek az elkészült karácsonyfadíszeket ajándékba haza vihetik!
13.00-tól:
Nevezési díj: diák 1000 Ft, felnőtt 1500 Ft
December 16-án ismét nekiveselkedik a Winter Kúp mezőnye, hogy nyeregben ülve megismerje Kecskemét környékének nevezetes tájegységeit! Ezúttal a Nagynyíri erdőt kerüljük meg, nagyrészt homokos és erdei utakon haladva. Hobbi bringásoknak is teljesíthető! Mi voltunk tavaly a Vad Kunság tekerésen és jövő februárban is megyünk! 🙂
14.00-től:
SPORT/SÉTA - 60 perces tempós séta a Szabadidőparkban   INGYENES 🙂
A cél 6-7 km megtétele 60 perc alatt. A tempós sétát, megtűzdelheted dombmenettel és időnkénti belekocogással, hogy jobb legyen a zsírégető hatás 😉 A Szabadidőparkba 100 Ft a belépő.
16.00-tól:
Belépő: 4500 Ft
Táncolni fogtok, nevetni, meditálni, és elkészítitek az úgy nevezett ‘vision board-ot’ (vágyak, álmok, egyszóval életed kollázs tábláját). Ha lehet öltözzetek vörös színbe, de nem kötelező. Viseljetek szoknyát, amely a nőiséget ábrázolja és segíti a játékosság energiáját is. Valamint vigyetek egy kendőt vagy sálat. A női kör hagyománya a bőség tál is; vigyél magaddal egy tál egyszerű ételt, amit szívesen megosztasz a többi női társaddal.
17.00-től:
Az ünnepi műsorban közreműködnek:
- M. Bodon Pál Zeneiskola tanárai és növendékei
- Piarista Gimnázium Vegyes Kara és a VOX FIDELIUS Énekegyüttes
- Református Általános Iskola diákjai
- Sztudita Szent Teodor Görögkatolikus Énekkar
A műsort követően szeretetvendégség lesz.
18.00-tól:
Belépő: 500 Ft
Számaikban az RnB, a Blues, a Rock, a Country és a Jazz stílusjegyeit fedezhetjük fel könnyen emészthető, mainstream hangulatba burkolva. Repertoárjukban néha egy-egy feldolgozást is találunk. A nagy debütálás előtt még egy kis csemege: Nagy Gellért bemutatkozó műsorával melegíti be a közönséget, saját dalokat és feldolgozásokat fog előadni gitár kísérettel. Koncert után hangulatos gépzene, babzsákos, beszélgetős este, barátságos csocsó és ping-pong bajnokság. 
Belépő: 12 000 Ft
A steak a húsok fejedelme. Ki ne szeretne tökéletes steaket készíteni vendégeinek? Tapasztalt szakácsuk segítségével ez könnyen megvalósítható. Ismerd meg két csodás húsfajta, a Charolais hátszín és az Argentin Angus bélszín elkészítésének fortélyait az előkészítéstől a tálalásig. Jelentkezés korlátozott létszámban.
19.00-től:
Azt tudjuk, hogy a folk, a rock, sőt a néptánc nem csak, hogy jól megfér egymás mellett, hanem együtt egy olyan sajátos egységet alkot, ami különlegessé teszi a Sic Transit Folk Műhely produkcióit. Ha mindez Kodály Zoltán születésnapján, Kodály Zoltán szülővárosában, és csakis Kodály Zoltánhoz köthető magyar népdalok "villanygitárokra hangolt" feldolgozása útján kerül bemutatásra, akkor egészen biztos, hogy különleges szombat esti program elé nézhetünk...
20.00-tól:
Belépő: 800 Ft
Alternatív rock, symphonic metal és Nirvana tribute várható ezen az estén.
Belépő: elővételben 1500 Ft, helyszínen 2000 Ft
21.00-től:
Belépő: 01.00-ig 2000 Ft, utána 1500 Ft
22.00-től:
Belépő: éjfélig 1500 Ft, utána 2000 Ft
A Douglas Parfüméria Magyarország jóvoltából számtalan értékes ajándék kerül kiosztásra az est folyamán, hogy garantáltan mindenki a legjobb formáját hozza az ünnepek alatt!
R'n'B Special a Naés?-ben   INGYENES 🙂
Róbert Priskin alias Rob Russell mondhatjuk, szinte a kezdetek óta szórakoztatja a naés? közönségét! Aki ismeri az tudja, hogy nagyon nagy odaadással készül minden bulijára legyen az bárhol az országban! Erre az estére egy "SPECIAL" szettel próbál elkápráztatni benneteket!

December 17. VASÁRNAP:

11.30-tól:
Belépő: 400 Ft
Tábla- és kártyajátékok, videojátékok, anime és szerepjáték.
13.00-tól:
Belépő: 2500 Ft
Meditatív zenei koncertek planetáriumi vetítéssel.
December 17-én vasárnap, Kecskemét belvárosában a Kéttemplom kávézóban először rendezzük meg a táska vásárunkat. Ha nincs még ötleted mit adj szeretteidnek karácsonyra, akkor most itt a lehetőség, hogy el gyere és válassz egy szuper egyedi tervezői táskát, pénztárcát, vagy neszeszert! A legjobb, hogy 20 % kedvezményt adunk a teljes vásárlás végösszegéből! A vásárlás megkoronázáaa pedig, hogy a KTK állja a TE vagy barátod-barátnőd-párod-anyukád-testvéred kávéját.
14.00-től:
Belépő: 7900 Ft
Menü: Toshikoshi soba - Soba leves, Makizushi - sushi tonhallal, lazaccal, avokádóval, Nigiri - garnélával és tojáslappal, Temaki sushi - uborkával, surimivel, metélőhagymával és vörös kaviárral, Matcha brownie - matcha teából készült sütemény
16.00-tól:
GYERMEK - Karácsonyi bábos betlehemes a Főtéren   INGYENES 🙂
A betlehemezésbe, bevonják a gyermekeket és a játékos felnőtteket. Együtt énekelve és játszva élhetik át Jézus születésének csodálatos misztériumát.
19.00-től:
Kecskeméten a "szerdai táncház" egy fogalom. Aki nem tudja, annak azért, aki pedig ismeri, annak a helyszín különlegessége miatt kell kipróbálnia, hogy milyen a Főtéren egy karácsonyi táncház.

A karácsony előtti megőrülés helyett inkább válasszatok magatoknak egy kellemes programot!