Kecskeméti programturkáló

A hétvége teljes programkínálatát igyekeztünk összegyűjteni, hogy könnyebben tudjatok tájékozódni a lehetőségek útvesztőjében. Szuper koncertek, kézműves programok, buli, kézilabda és röplabda mérkőzés, gyermek programok, gasztro kalandok, spirituális és lelki feltöltődés, adventi készülődés, mozi, bábszínház és jó minőségű jazz...ez mind rátok vár a hétvégén.
A hétvége további eseményeiért kattintsatok ide!

December 1. PÉNTEK:

Belépő: 8000 Ft
60 perces egyéni és párkapcsolati elemzés. Bejelentkezés: 30/743-8446
A Mátyás Király Citerazenekar közösen fog zenélni és énekelni Széles Andrással.
Belépő: 1900 Ft
IFJÚSÁGI/KÉZMŰVES - Karácsonyi dekoráció készítő party a KÖZ-térben   INGYENES 🙂
A szervezők invitálnak minden fiatalt: "Arra gondoltunk, hogy csinálunk egy dekorációs bulit, limonádéval, teával és fantasztikus társasággal. Neked csak annyi a dolgod, hogy eljössz és a kreativitás szárnyait kibontva alkoss, kis cuki karácsonyi dolgokat. Amik aztán évekig díszíthetik a szobád vagy a KÖZ-tér falait."
Belépő: 3000 Ft
Egyedi meditációs technikák, melyeket Thuróczy Róbert spirituális tanító hozott le mediális úton tiszta képességei segítségével, aki orvosokkal is együttműködve tanít és gyógyít.
Belépő: 2000 Ft
- verbális és nonverbális önkifejezési készség fejlesztése
- ön- és társismeret fejlesztés
- improvizációs képesség fejlesztése
- kreativitás fejlesztése
- önálló, rugalmas gondolkodás fejlesztése
- magabiztosság növelése
Belépő: 8000 Ft, páros belépő: 10 000 Ft
A közel 3 órás program Zen tálak, tibeti gongok hangfürdőjével, speciális légzés - és hangterápiával nyit lelki kaput a jóga gyakorlásunkhoz, melyet a Jaya Opera Jóga együttes élő zenéje kísér. A workshop kiteljesedéseként együtténekléssel - Kirtannal koronázzuk meg az estét.
Belépő: 1200 Ft, kedvezményes jegy 800 Ft
Belépő: 1500 Ft
Relaxációs élmény a himalájai hangtálak, gongok és egyéb hangszerek rezgéseivel. Töltődj fel, lazíts, regenerálódj, tapasztalj!
Belépő: fogyasztás függvényében
Szuper zenék és különleges ételek várnak. A kínálatban Köfte Kebab Szendó, Kacsaburger és Cézár Szendó.
Belépő: elővételben 1400 Ft, helyszínen 1900 Ft
Belépő: 650 Ft
Igazi blues, rock klasszikusok erőteljes hangzással.
Belépő: 1500 Ft

December 2. SZOMBAT:

Belépő: 2900 Ft, amelyből 2000 Ft levásároható az üzletben.
Belépő: 450 Ft
Belépő: 950 Ft
Családi zenés játszóház mondókákkal, dalos játékokkal, zenehallgatással, ritmushangszerekkel, közös énekléssel, fejlesztő-mozgásos játékokkal. Ajánlott életkor: 1-4 éveseknek
Belépő: 10 000 Ft
A szervezők célja, hogy az ország különböző pontjaira is elérjen a nemzetközileg is elismert IYENGAR metódus. A jógagyakorlók megismerjék a pontos, precíz és intelligens ászana és pránájáma gyakorlás lehetőségeit, a rendszeres otthoni gyakorlás kialakítása az esetleges későbbi IYENGAR jóga oktatóképzésre való felkészítés. A mostani workshop fókuszában: álló pózok, álló előrehajlások, fordulás az álló ászanákban. Ülő előrehajlások, csavarások, válltámasz.
KÉZMŰVES/KREATÍV/MŰVÉSZET - Kreácsony - nyitott műhely az Ifjúsági Otthonban   INGYENES 🙂
Ha kíváncsi vagy, hogy egy művész hogyan képzeli el a karácsonyi ünnepek főszereplőjét, a fenyőfát, akkor gyere és tekintsd meg az alkotás folyamatát. Kecskeméti fiatal művészek és alkotókörök vállalkoztak arra, hogy egy-egy fenyőfát felöltöztetnek a saját készítésű kreatív díszeikkel, elrugaszkodva a karácsonyfát körüllengő hagyományos jelképrendszertől, alternatív megoldásokat is alkalmaznak. Kiegészítő program: karácsonyra hangoló kézműves foglalkozás és mézeskalács sütés
CSALÁDI/KÉZMŰVES - Adventi Bazár a Hírös Agórában   INGYENES 🙂
Adventi koszorú készítés természetes anyagokból, kézműves foglalkozások, szalmázás, adventi dalok, minőségi portékák a népi mesterségek követőitől. (A Kecskeméti Waldorf Óvoda és Iskola szervezésében)
Belépő: 7900 Ft
A kurzuson megannyi ötlet mellett ténylegesen elvihető és akár a karácsonyfa alá is betehető ajándékokat lehet készíteni csokival, marcipánnal, likőrrel és rengeteg szeretettel! Menü: kókuszos szaloncukor, meggyes-mákos marcipános szaloncukor, tojáslikőr, narancsos-mandulás-csokis perec, rumbaba
TÉLI FESZTIVÁL/ADVENT - Első adventi gyertyagyújtás a Főtéren   INGYENES 🙂
Az ünnepi műsorban közreműködnek:
- M. Bodon Pál Zeneiskola tanárai és növendékei
- Hírös Néptánc Tanoda Növendékei
- Szentcsalád Plébánia Hittanos Kórusa és Együttese
A műsort követően szeretetvendégség lesz.
Belépő: 3500 Ft
Keverjük a szabad táncot (Free Dance) egy kis koreografiát. A lépések, a jobbagyféltekéd kiegyensúlyozását támogatják. Így kerülsz egyensúlyba a balagytekés világban. Növekszik a kreativitásod, az intuíciód és a bátorságod.
KONCERT - A Pankastic! zenekar koncertje a Főtéren   INGYENES 🙂
A Pankastic! már fennállásának első éve után kimagasló sikereket ért el. Üde színfoltként tűntek fel a magyar könnyűzenei palettán. A zenekar a legelső napoktól kezdve gyümölcsöző munkát folytat Kálmán Tamás zeneszerző és dalszövegíróval, aki több neves hazai előadó slágerét is jegyzi. Eredeti stílusuk, melyet Django-Popnak neveztek el, a "boldog békeidők" jazz-es hangzásvilágát ötvözi a modern pop és világzene egyediségével.
Belépő: 1500 Ft
Belépő: nincs infó
Divat, buli, fashion show...

 

December 3. VASÁRNAP:

Belépő: 500 Ft
KÉZMŰVES/GYERMEK - Adventi kézműves foglalkozás a Malom Központban   INGYENES 🙂
A gyermekek és a szülők legnagyobb örömére idén is megrendezésre kerül az Adventi kézműves foglalkozás, ahol a gyerekek szebbnél szebb ajándékokat és díszeket, kis apróságokat készíthetnek el, míg anya és apa vásárol.
Belépő: 750 Ft/film
14 óra: Salamon király kalandjai - színes, szinkronizált, izraeli-magyar animációs film, 80'
16 óra: Volt egyszer egy Németország - feliratos, német vígjáték, 102'
KÉZMŰVES/ADVENT - Adventi koszorú kötés a Barátok templomában   INGYENES 🙂
BÁBSZÍNHÁZ - A Ciróka Bábszínház előadása a Főtéren   INGYENES 🙂
Az előadást 4 éven felülieknek ajánlják!
Belépő: 3500 Ft
A telihold segíti az elengedést, azoknak a folyamatoknaka feloldását, amelyek akadályoznak minket sikeres életünkben.
Belépő: 700 Ft, diák és nyugdíjas 300 Ft
Belépő: támogató jegyek vásárolhatóak 3000 Ft, 5000 Ft és 10 000 Ft-os áron
A koncerten vetítéssel és némi szöveges magyarázattal fűszerezve a klasszikus jazz korai korszakai (New Orleans, Chicago és az első New York-i évek) kerülnek terítékre, bemutatva legendás zenészeket, zenekarokat és zeneszerzőket, Jelly Roll Mortontól a New Orleans Rhythm Kingsen, az Original Dixieland Jazz Banden, King Oliveren és Louis Armstrongon keresztül Irving Berlinig. Közreműködik a Bohém Ragtime Jazz Band és Mudrák Mariann (ének).
KÓRUS/ADVENT - Adventi zenés Áhítat a Barátok Templomában   INGYENES 🙂
Zenés áhítat a Szent Miklós kórus szereplésével.
KONCERT - Daniel Speer Brass koncert a Főtéren   INGYENES 🙂
Általánosan elmondható: a rézfúvós kamarazenét - különösen a kvintett-muzsikát - viszonylag szűk közönség, többnyire szakmai vagy ahhoz közel álló kör ismerheti, élvezheti. Az együttes célja e muzsika szépségét szélesebb körben megmutatni. Közelebb hozni ezt a fajta zenét a fiatalokhoz, az egészen kicsiktől az egyetemistákig, vagy a kulturális rendezvényektől az üzleti szférán át az utca emberéig.

Használjátok ki a hétvégét, éljetek a lehetőségekkel!