Belépődíjmentes övezet

A hétvégére kizárólag olyan programokat ajánlunk, amelyek nem kerülnek pénzbe. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy Kecskeméten számtalan olyan lehetőség van, ami mindenki előtt nyitva áll.
A hétvége további eseményeiért kattintsatok ide!

November 24. PÉNTEK:

Az előadást és a tréninget Szappanos Benedek pedagógiai szakértő, pszichológiai mentor, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ szakmai vezetője tartja 2017. november 24-én, pénteken 10 órától a Tudomány és Művészetek Háza Kerényi József termében.
12 hónaposnál idősebb gyermekek hordozásával kapcsolatos tanácsadás.
Program:
9:00-9:30: Hordozási tanácsadás, eszközkölcsönzés
9:30-10:30: Téma megbeszélése
10:30-11:00: Hordozási tanácsadás
November 24 - én újra megnyitja kapuit Kecskemét legnagyobb műjégpályája! Egész napos ingyenes bekorcsolyázással várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.
A Magyar Nemzeti Múzeum ismét országjáró múzeum•kör•útra indul, hogy bemutassa az I. világháborús mindennapokat. A gömbsátorban korabeli hangulattal, izgalmas látványvilággal és több mint 700 eredeti tárggyal várnak mindenkit. Megmutatják, hogyan teltek a mindennapok a fronton, a hátországban és a két világ közt közvetítő Sajtóhadiszálláson. Sötétedés után a külső falon esténként a bécsi bemutatóját a háború napjaiban ünneplő, mára ikonikussá vált, 1971-es Csárdáskirálynő-feldolgozás vetítésével emlékeznek arra, hogy a színház a legnagyobb tragédiák, még a háborúk alatt is rendkívül népszerű volt.
Kézműves foglalkozás, beszélgetések, helyi termékek bemutatója.
A film Marc és Nathanaël, két gyerekkori barát történetét meséli el, akik útnak indulnak, hogy megkérdőjelezzék a világ működését. Csupán egy kézikamera és egy mikrofon segítségével megpróbálják megérteni, mi okozza a jelenlegi világválságot és felfedezzék, hogyan lehet változást elérni. Útjukon találkoznak filozófusokkal, tanárokkal, környezetvédelmi aktivistákkal és ősi kultúrák képviselőivel.
A kiállítást megnyitja: Hájas Réka művésztanár
Az alábbi pár sor klasszul leírja, hogy mire számíthattok:
"Tom és Tengo a harmincas években Magyarországra érkeznek, a blues és a jazz hazájából, Amerikából. Bejárják a vidéki városokat, egy blues-jazz műsorral. A koncertjeik után a helyi szórakozó helyeken a magyar népzenéről érdeklődnek. Az országot bejárva több dalt megtanulnak. Hazaérve a hosszú turné után meg akarják mutatni a tanult népdalokat barátaiknak, de a dalok ritmus- és dallamvilágára nem jól emlékeznek. Ezért újragondolják a dalokat, az akkori amerikai blues és jazz hatása alatt."
Vezesd le a hét feszültségét egy jó kis lendületes sétával, ami meg van spékelve néhány erősítő gyakorlattal, hogy jobb legyen a zsírégető hatás 60-70 percben.
Mindenki LULU-ja ma már valódi legenda, a hangulatát azonban újra átélheted ezen a bulin.

November 25. SZOMBAT:

Ha szeretnél sétálni vagy mozogni, de egyedül nem akarsz elindulni, akkor ez az esemény Neked való lehet! Egy alkalommal kb10km-t sétálunk 6-7 km/óra sebességgel. Ez idő alatt kb 700-1000 kcal éget el a test (egyénenként változó)
Nem kötelező végig gyalogolni a 10 km-t, hamarabb is abba lehet hagyni. Min. egy óra intenzív gyaloglás azonban javallott, mert a test 30-40 perc folyamatos alacsony intenzitású mozgás után kezdi csak a zsírból nyerni az energiát. 2 Iustitia kört (3 540 m) megyünk és egy tó kört (2 770 m) plusz felmegyünk a dombra. Más útvonalat is lehet választani, saját tempóban haladva. A lényeg, hogy a 90-105 perc elteltével a domb tetején találkozunk és NYÚJTÁSSAL zárjuk az eseményt.
Vendégek:
Zsigóné Kati népi iparművész, a Tojásdíszítés Királynője, az Ország Nyuszija
Férje, Zsigó József
Leányuk, Zsigó Katalin
4 éves unokájuk, Boros Panna
Katalin napján két Katalin is van a Zsigó családban, akikkel találkozhatnak az érdeklődők, a művészetek és a jóízű beszélgetések kedvelői.
A Jégördög Sportegyesület kiváló korcsolyázói elbűvölő műsorral kedveskednek a jégpálya vendégeinek!
A Fourtissimo közel 25 éve meghatározó jelenség a magyar zenei világban. Számos területen úttörőnek számít munkásságuk, mind a komolyzene, mind a könnyűzene illetve a jazz berkein belül. A zenekar erre a fellépésre kifejezetten karácsonyi dalcsokorral készül: a White Christmastől a Csendes éjig számos klasszikus dallam csalogatja az ünnep szellemét a kecskeméti Főtérre.

 

November 26. VASÁRNAP:

Érdemes megnézni és megízlelni egy lemezbörze hangulatát. 🙂
Rendkívül látványos sport, megéri kilátogatni. Az esemény a Szabadidőközpont Tó hotel felöli részén lesz.
A Lóca együttes 2010-ben alakult Kecskeméten. Céljuk, hogy zenés gyermekműsorok keretében néphagyományokat és népszokásokat elevenítsenek fel. Előadásukban hagyományos népi dallamok között sok ismert gyermekdal bújik meg. A Ha, ha, ha havazik népi mondóka közös elmondásával már az első hópelyheket hívjuk az égből a Főtér közepére.

Használjátok ki a hétvégét, éljetek a lehetőségekkel!