Kecskeméti programok a hosszú hétvégére

Az előttünk álló hosszú hétvégén sem kell, hogy unatkozzatok! Szurkolhattok a kecskeméti labdarúgó csapatnak, a női kéziseknek és a kosarasoknak is, sőt az országos birkózó bajnokságot is városunkban rendezik meg a hétvégén. Ezen kívül lesznek még koncertek, bulik, tökös programok...

Egész hétvégén:

Belépő: felnőtt 600 Ft, gyermek és nyugdíjas 400 Ft
MOZI - Mozinet Filmnapok az Otthon Moziban
Belépő: normál jegyár 750 Ft, kiemelt jegyár 850 Ft
Vetítésre kerül a Szeretet nélkül, Eszeveszett esküvő, Viszontlátásra odafönt, Megtorlás (kiemelt jegyár), Fortunata és A szobalány (kiemelt jegyár).

Október 20. PÉNTEK:

Minőségi rockzenére és jó hangulatra számíthattok! Mi már voltunk és Harap koncerten és nem bántuk meg!
Belépő: 800 Ft

Október 21. SZOMBAT:

Belépő: egyelőre nem kaptunk információt
Kategóriák: kadet szabadfogású férfi és kadet női
Belépő: 1000 Ft
Bábos anyanyelvi játszóház Bogyó és Babóca, Kippkopp, Boribon történeteivel és játék régi időkből való mackókkal, játékszerekkel, bababútorokkal, hintalóval, autókkal. Ajánlott életkor: 1,5 – 3,5 évesek.
TERMÉSZET/SÉTA - Őszi séta a SzabadidőközpontbanINGYENES 🙂
Belépő: 14 éven felülieknek 100 Ft a belépő a Szabadidőparkba
A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai megmutatják az őszi terméseket, gombákat, rovarokat, amelyeket nagyítóval is megvizsgálhatunk; és azt, hogyan azonosíthatunk fákat leveleik alapján. A séta végén minden résztvevőnek meleg teával kedveskednek.
A vendégek Szilágyi V. Zoltán Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, grafikusművész, Szilágyi Róza Tekla kurátor, képzőművészeti szakíró, művészettörténész és Gödl Beáta rendezőasszisztens lesznek. A beszélgetést színezi majd egy kisfilm vetítése, Zoltán grafikáival való ismerkedés és Gyöngyösi Szabó Katalin versmondása. A beszélgetést Weninger Endréné, a Montázsmagazin szerkesztője moderálja.
Belépő: 2000 Ft
A feladat nem nehéz, hiszen a textil matricákkal való játék egyszerű, nem igényel különösebb kézügyességet. 6-7 éves kortól a gyerekek már önállóan alkotnak, felnőtteket megszégyenítő gyönyörű mandalák kerülnek ki a kezük alól.
Belépő: 1000 Ft
TÖKgasztro – termékkóstoló és bemutató a Kecskeméti Szatyor Egyesület közreműködésével. TÖKügyes kezek - kézműves foglalkozások: Töklámpás faragás halloween tökből, és egyéb kreatív meglepetéssel várunk. TÖKjó játékok – szabadtéri népi ügyességi játékok. Töklámpás felvonulás a belvárosban a TÖKbátor Jugglers of the Village tűzzsonglőr csapat közreműködésével
Belépő: felnőtt 500 Ft, 14 éves kor alatt ingyenes
Belépő: elővételben 1500 Ft, a helyszínen 1800 Ft
Belépő: 2500 Ft, VIP belépő 3000 Ft (a belépő évényes a Goose Bar-ba is)

Október 22. VASÁRNAP:

A kosarasok üzenik: csoportunk egyik élmezőnybe tartozó csapatával, a Csata DSE együttesével nézünk farkasszemet. Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de a Ti segítségetekkel és harcos, bátor mentalitással akár meglepetést is okozhatunk jó erőkből álló ellenfelünknek.
Belépő: felnőtt 1200 Ft, diák és nyugdíjas 800 Ft, 6 éves kor alatt ingyenes
A kecskeméti kézis lányok Békéscsaba csapatát fogadják hazai pályán.

Október 23. HÉTFŐ:

1.  A forradalom és szabadságharc kecskeméti eseményeivel összefüggő vetélkedő lesz 2017. október 23-án a Gong Rádióban. A kérdésekre helyesen válaszolók ajándékot kapnak.
2.  2017. október 23-án egy korabeli FAKARUSZ típusú busz indul körjáratban a volt kecskeméti ÁVH épülete (Kecskemét, Lestár tér 1.) elől, amely a forradalom és a szabadságharc kecskeméti helyszíneit járja végig. A buszon történész ismerteti az egyes helyszínekhez tartozó eseményeket. A járatok indulási időpontjai: 2017. október 23-án,. 12:30; 13:30; 14:30 óra. A program minden résztvevő számára ingyenes.
3.  A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ az Otthon Moziban 2017. október 23-án, 14 órai kezdettel műsorra tűzi a nemzetközileg is elismert, Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta legújabb alkotását, az Aurora Borealis – Északi fény című, 1956-os témájú nagysikerű filmjét. Jegyek az Ifjúsági Otthon jegypénztárában vásárolhatók.
4.  A városi megemlékezés – a Szabadság téren lévő ’56-os Emlékműnél – 16:00 órakor veszi kezdetét.
Emlékező beszédet mond Földváryné Dr. Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke.
A műsorban közreműködnek:
–  Keckeméti Városi Fúvószenekar Kuna Lajos és Földi János karnagyok vezetésével, valamint
–  Kecskeméti Színjátszó Műhely középiskolás diákjai.

 

Szombaton és vasárnap használjátok ki a jó időt! Menjetek ki a szabadba, sétáljatok, bringázzatok! Hétfőn sajnos hűvös, esős idő várható. 🙁
(Fotó: Freestock)