Hogyan vészeld át a hó végét?

Ha hó végén már nektek is vékony a pénztárcátok, akkor van néhány tippünk arra, hogyan vészeljétek át a hétvégét Kecskeméten! Pénzügyi tanácsokkal sajnos nem szolgálhatunk... 🙁 Kikapcsolódásra és szórakozásra azonban akkor is van lehetőségetek, ha szűkösek a keretek! Ezen a hétvégén több, mint 18 ingyenes program közül választhattok az érdeklődési körötöknek megfelelőt. E heti programajánlónkban kiemelten jelezzük a pénztárcabarát lehetőségeket! 🙂

Szeptember 29. PÉNTEK:

EJTŐERNYŐS VERSENY -Hüse Károly emlékverseny
Belépő: infó hamarosan
A célbaugró, a négy fős formaugró és a Freefly Nemzeti Bajnokságok is itt kerülnek lebonyolításra.
FESZTIVÁL - 100 Bogrács Fesztivál   INGYENES 🙂
Pápai Joci és Vastag Csaba koncert is lesz!
KULTÚRA - A megyei levéltár felfedezése   INGYENES 🙂
Hlbocsányi Norbert részlegvezető iránymutatásával most felfedezhetjük a Bács-Kiskun Megyei Levéltár városházi részlegének valamennyi rejtett zugát!
Belépő: támogatói jegyek 1500, 1000 és 500 Ft
Az eseményből befolyt összeggel Bazsit és családját támogatják a szervezők!
SZÓRAKOZÁS - Búcsúbuli a Pálmában   INGYENES 🙂
Az este folyamán italakciók is lesznek...és Gáspár Laci is!
Gyere és vezesd ki a feszültséget a szervezetedből egy jó kis lendületes sétával, ami meg van spékelve néhány erősítő gyakorlattal, hogy jobb legyen a zsírégető hatás 60 percben.
Belépő: 1500 Ft
TUDOMÁNY/SZÓRAKOZÁS - Kutatók éjszakája Kecskeméten, több helyszínenINGYENES 🙂
Izgalmas programok, szórakoztató ismeretterjesztés. Technológia, 3D, robotika, biológia, fizika, történelem, földrajz, árnyékszínház, programozás, kémia, csillagászat, kertészet. Tudományos kalandozások kicsiknek és nagyoknak!

Szeptember 30. SZOMBAT:

GASZTRO - Kakasfőző verseny a Műkertvárosban   INGYENES 🙂
Főzőverseny, sütiverseny, házipálinka és házibor verseny, befőtt verseny, kézműves foglalkozások, családi programok, diabetes előadás, aszfaltrajz verseny és koncert.
EJTŐERNYŐS VERSENY -Hüse Károly emlékverseny
Belépő: infó hamarosan
Belépő: 10 000 Ft
Belépő: különböző jegytípusok  1000 és 7000 Ft között
Videojátékok, VR eszközök, szimulátorok, versenyek és nyeremények.
Belépő: elővételben, online, kijelölt pontokon, a helyszínen 11 óráig 2000 Ft, a helyszínen 11 órától 2500 Ft, 14 éves kor alatt ingyenes.
Nótár Mary, Dér Heni, ByAlex és a Slepp koncert!
GASZTRO/KULT - Családi délután a Bozsóban   INGYENES 🙂
Gasztroudvar, művészeti vásár, kézműves foglalkozások, zene, koncert és a Kóborló könyvesbolt!
MŰVÉSZET - Művészeti vásár a Bozsóban   INGYENES 🙂
Kecskeméti művészek alkotásait tudjátok megvásárolni, földönjáró motivációs árakon, miközben ismerkedhettek és beszélgethettek az alkotókkal.
A világszerte hagyománnyá vált esemény célja, hogy az alkotók közösen, előtervezést és túlgondolást mellőzve, spontán módon, egymást inspirálva alkossanak, ily módon ünnepelve meg évről évre a kilencedik művészeti ágat. Az eseményen kezdők és professzionális alkotók egyaránt részt vehetnek.
Belépő: 100 Ft
Egy alkalommal 10km-t sétálunk 6-7 km/óra sebességgel. Ez idő alatt kb 700-1000 kcal éget el a test (egyénenként vátozó). Nem kötelező végig gyalogolni a 10 km-t, hamarabb is abba lehet hagyni.
A Mesebolt szeptemberi programjának vendége a könyv szerzője, Tittel Kinga! Segítségével megismerhetjük Budapest legérdekesebb helyszíneit és történelmi lakóit, a város falai között kutathatunk Szotyi, a galamb után, és egy izgalmas kvízjáték segítségével tesztelhetjük azt is, hogy mi mindent tanultunk a könyvből. De természetesen a legkisebbekre is gondoltunk, őket színező és képkirakó játékokkal várjuk.
Belépő: 2000 Ft
Az előadás során az a folyamat jelenik meg, ahogy az önmagát kereső lélek eljut önnön középpontjába, felismerve annak isteni természetét. Ez az érzés hatja át a mandalafestőt az alkotás vagy a táncos előadás közben.
A mandala közepe az a pont, ahol a festő, a táncos és a közönség az előadás végén találkozik. A jelen lévők ízelítőt kapnak Ázsia legismertebb szakrális táncaiból, láthatnak többek között perzsa rituálét, indiai templomi és kínai legyezőfátylas táncot.
KONCERT - Kakasfőző Blues   INGYENES 🙂
Csongrádi Béla (The Healer) blues estje a Műkertvárosban.
Belépő: kizomba workshop ingyenes, salsa elővételben 900 Ft, a helyszínen 1200 Ft, bachata elővételben 900 Ft, a helyszínen 1200 Ft. Hozz magaddal egy nem salsázó/bachatázó/kizombázó ismerőst és ketten jöhettek egy jeggyel a parytra.
Belépő: 1000 Ft
MŰVÉSZET - Örömfestés a volt Liberté előtt    INGYENES 🙂
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre. Ha kedvelik a festészetet, és kíváncsiak, hogyan készül egy kép, álljanak meg a művészek mellett, lessék el, hogyan formálódik egy-egy alkotás.
CSALÁDI - Helyi termék ünnep a Főtéren   INGYENES 🙂
Helyi termények, bemutatók, koncertek, kiállítások, kézműves programok és gasztronómia.
EGÉSZSÉG - Aranyhomok egészségnap a Főtéren   INGYENES 🙂
Ingyenes szűrővizsgálatok, tanácsadás és felmérések.

Október 1. VASÁRNAP:

EJTŐERNYŐS VERSENY -Hüse Károly emlékverseny
Belépő: infó hamarosan
Belépő: elővételben, online, kijelölt pontokon, a helyszínen 11 óráig 2500 Ft, a helyszínen 11 órától 3000 Ft, 14 éves kor alatt ingyenes.
Kökény Attila és Wellhello koncert!
SPORT/JÓTÉKONYSÁG - Adakozz és Fuss a Melinda Parkban   INGYENES NEVEZÉS 🙂
Belépő: a nevezés ingyenes
A programon, önkéntes alapon adományokat gyűjtenek. Az összegből vakok és gyengén látók részére vásárolnak a mindennapjaikat megkönnyítő eszközöket, hangos vércukor- és vérnyomásmérőket, órákat, stb.
 KÖNYVES/SAKK - Polgár Judit dedikál a Libri Malomban   INGYENES 🙂
Belépő: 1000 Ft, támogató jegyek 5000 Ft és 10 000 Ft.

Válasszatok a programok közül, szórakozzatok, tanuljatok, sportoljatok és kulturálódjatok kedvetekre! 🙂