Hófehér, csillogó karácsonyfadísz saját kezűleg



christmas
christmas

Garantáljuk, hogy te is el tudod készíteni és a végeredményben sem fogsz csalódni! 🙂 Ha igazán fehér és szolidan csillogó karácsonyfadíszeket szeretnél, akkor ezt a receptet ki kell próbálnod! Az elkészítése nagyon egyszerű és semmilyen különleges összetevőt nem kell hozzá beszerezned. Olcsó, kreatív és nagyon egyedi! 🙂

Hozzávalók:
1 rész kukoricakeményítő
2 rész szódabikarbóna
1 és 1/4 rész víz
Szükséges eszközök:
1 lábas
1 mérőedény (vagy pohár)
1 kanál
1 tányér
1 nedves konyharuha
1 sima felületű nyújtódeszka (de csinálhatod szilikonlapon vagy akár asztalon/konyhapulton)
1 sima felületű nyújtófa (ha nincs ilyened, akkor megteszi egy boros üveg is 🙂 )
bármilyen formájú sütiszaggató (haladóbbaknak esetleg sütinyomda a felület mintázásához)
1 hurkapálca
1 tálca
vékony selyemszalag vagy madzag

 

Elkészítés:

Egy lábasban csomómentesre keverjük az összetevőket, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett főzni kezdjük. A végére egészen besűrűsödik és összeáll a massza (sűrű, krumplipüré állag). Ebben az állapotában gyorsan egy tányérra szedjük ki a masszát és azonnal fedjük le nedves konyharuhával. Hagyjuk így kihűlni.

Amikor kihűlt, könnyen formázható masszát kell, hogy kapjunk. Ugyanúgy lehet vele dolgozni, mint a linzer tésztával. Kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtsuk ki és süteményszaggatóval vágjuk ki a kívánt formákat. Ne felejtsünk el hurkapálcával egy lyukat kialakítani a formákon (száradás után ezen tudjuk keresztülfűzni a szalagot vagy madzagot).

Az elkészült díszek, tálcára helyezve, szobahőmérsékleten kb. egy nap alatt kiszáradnak.

(Fotó: Pinterest)


google  twitter  tumblr  facebook